Antillenhuis


Studenten Hogeschool Leiden zetten zich in voor schoolkinderen op Bonaire; Koop een tegel en steun fantastisch project !

Op 1 februari jl. startten vijf studenten aan de hogeschool Leiden met de opzet van een leerbedrijf genaamd Breakfast 2 Bonaire, ofwel B-2-B. Een groot deel van de opbrengsten van B-2-B wordt beschikbaar gesteld voor minder bedeelde, schoolgaande kinderen, op Bonaire.

De studenten hebben met de oprichting van B-2-B twee doelen voor ogen. Het hoofddoel van B-2-B is de financiering van zo veel mogelijk ontbijtjes voor Bonairiaanse kinderen die uit armoede zonder eten naar school gaan. Daarnaast zal B-2-B aandacht vestigen op het feit dat Bonaire binnenkort als gemeente bij het Nederlandse koninkrijk zal horen.

In samenwerking met het bestaande internetbedrijf truttigtegeltje.nl verkoopt Breakfast 2 Bonaire oer-Hollandse tegeltjes met daarop Bonairiaanse spreuken. De tegeltjes staan symbool voor de opname van Bonaire als gemeente bij Nederland en zijn te bestellen via www.breakfast2bonaire.nl Per verkocht tegeltje wordt een arm kind op Bonaire van ontbijt voorzien. Het project wordt op Bonaire mede ondersteund door twee leden van de Rotary Bonaire.

Via de website kunnen geĂŻnteresseerden aan het project bijdragen door een traditionele Hollandse tegel met Boneriaanse spreuk te kopen. De kosten bedragen 6,95 Euro + 2 Euro verzendkosten. Via de website kunnen de tegels worden besteld.

De eerste tegel werd woensdag in Den Haag aangeboden aan de Gevolmachtigde Minister van de Nederlandse Antillen, Paul Comenencia, die inmiddels zelf ook twee tegeltjes heeft besteld. Bij de aanbieding waren alle vijf betrokken studenten aanwezig, te weten Michael Aschman, Pieter Prins, Iris van der Sman, Loesanne van der Graaf en Angela Vink.

B-2-B is een leerbedrijf dat is opgezet onder de vleugels van de stichting Jong Ondernemen. Deze stichting werd in 1990 opgericht door ABN AMRO, VNO-NCW en MKB-Nederland in nauwe samenwerking met de Kamer van Koophandel, het ministerie van Economische Zaken en de Novaa. Het doel van de stichting is het stimuleren van een stijging in het aantal startende ondernemers in Nederland. In de optiek van Jong Ondernemen is 'learning by doing' de meest effectieve manier om al in het onderwijs ondernemerschap te ontwikkelen en zo het nagestreefde doel te bereiken.