Politie Midden- en West Brabant

Politie onderzoekt acht woningen op hennepkwekerijen

TILBURG, 20 februari 2008

Politie onderzoekt acht woningen op aanwezigheid hennepkwekerijen

TILBURG: De politie heeft gisteren tijdens een gecoördineerde hennepruimactie op acht adressen hennepplantages of andere activiteiten aangetroffen die hiermee verband houden. De grootste kwekerij werd aangetroffen in een woning aan de Scharwoudestraat. Daar stonden 3800 stekken en 488 planten. Ook was er sprake van de diefstal van elektriciteit. De politie kwam de plantages op het spoor dankzij meldingen van tipgevers aan Meld Misdaad Anoniem (0800-7000) en eigen onderzoek van in de meeste gevallen de wijkagenten.

De resultaten
· Scharwoudestraat, 3800 stekken, 488 planten, elektriciteitsfraude
. Drielstraat, 49 planten, elektriciteitsfraude · Elandsgang, 425 planten, elektriciteitsfraude · Bilderdijkstraat, 50 planten, elektriciteitsfraude · Gebr. Van Eikstraat, klein kwekerijtje met tien stekkken, geen fraude
· Boekweitstraat, geen planten, wel enkele stekken, elektriciteitsfraude
· Korenbloemstraat, drogerij inrichting aangetroffen, geen planten
· Rob van Spaendonkstraat, hennepdrogerij, 215 gram geknipte henneptoppen.

De politie van het district Tilburg ruimt vrijwel wekelijks gepland hennepkwekerijen en geeft hiermee invulling aan de afspraken zoals die gemaakt zijn in het hennepconvenant dat onder regie van de gemeente is opgesteld. Hierin zijn afspraken vastgelegd over de taken van alle betrokken partijen zoals de politie, het Openbaar Ministerie, Gemeente, Traverse, Essent en de woningbouwcoöperaties. De politie geeft prioriteit aan de hennepaanpak omdat er dikwijls sprake is van brandgevaarlijke situaties en stankoverlast. Ook gaat de hennepkweek vaak gepaard met de diefstal van stroom en bestaat er een relatie met de georganiseerde misdaad.

Auteur: Willem van Hooijdonk