Gemeente Moerdijk


19-02-2008: Belastingaanslagen binnenkort op mat

Eind februari 2008 ontvangt het merendeel van de huishoudens de gecombineerde aanslag gemeentelijke belastingen. De gecombineerde aanslag bevat onder andere: onroerende zaakbelasting (OZB), rioolrecht, afvalstoffenheffing, hondenbelasting en reinigingsrecht. Van enkele belastingplichtigen zijn de aanslaggegevens nog geblokkeerd omdat door nieuwbouw, verbouw, bezwaar en beroep, gegevens nog niet bekend zijn of opnieuw beoordeeld moeten worden. De belastingplichtigen die eind februari geen aanslag ontvangen, krijgen in een later stadium de gecombineerde aanslag gemeentelijke belastingen 2008 alsnog toegezonden.

Kwijtschelding
Kwijtschelding voor rioolrechten en afvalstoffenheffing wordt automatisch verleend aan mensen die een minimum inkomen hebben (uitkering of AOW) en vorig jaar ook kwijtschelding hebben ontvangen. Iedereen die denkt in aanmerking te komen voor kwijtschelding kan dat bij de gemeente aanvragen. Mensen die en eigen woning hebben, een auto van ongeveer 3.000, vermogen bezitten of ondernemers zijn, komen niet in aanmerking voor kwijtschelding. Ook als bij
kwijtscheldingsaanvragen niet alle gevraagde stukken zijn aangeleverd, wordt het verzoek afgewezen.Voor OZB, hondenbelasting en reinigingsrecht is geen kwijtschelding mogelijk.

Sinds kort wordt ook door de waterschappen automatisch kwijtschelding verleend aan hen die voor kwijtschelding gemeentelijke belastingen in aanmerking komen. Belastingplichtigen moeten wel akkoord gaan met het uitleveren van gegevens.