Gemeente Oldebroek


Afsluiting Bovendwarsweg in verband met werkzaamheden N309 in 't Harde

Afgesloten vanaf woensdag 20 februari a.s.

De provincie Gelderland start op woensdag 20 februari as. met werkzaamheden aan de N309 in 't Harde ter hoogte van de Bovendwarsweg, gemeente Elburg.

De werkzaamheden aan de N309 in 't Harde zijn in volle gang. De werkzaamheden bestaan uit het volledig vernieuwen van alle verhardingen, het verbeteren verkeersveiligheid en de oversteekbaarheid van de provinciale weg. In de kom wordt geluidsreducerend asfalt aangebracht. Tevens is begonnen met de aanleg van de rotonde Eperweg-Energieweg.

Fasering
Op woensdag 20 februari 2008 zal er gestart worden met de werkzaamheden ter plaatse van de aansluiting van de Eperweg met de Bovendwarsweg. Hiervoor zal de kruising Bovendwarsweg twee weken volledig worden afgesloten.

Bereikbaarheid

Verkeer op de Bovendwarsweg vanuit de richting Oldebroek: Ter plaatse van de Laanzichtsweg zal de Bovendwarsweg worden afgesloten voor al het verkeer uitgezonderd fietsverkeer. Verkeer met bestemming 't Harde zal worden omgeleid via de Laanzichtsweg, N308 Zuiderzeestraatweg Oost, N309 Eperweg. Verkeer vanuit 't Harde met bestemming Oldebroek zal worden omgeleid via de N309 Eperweg en de N308 Zuiderzeestraatweg Oost.

Langere afsluiting Bovendwarsweg
Nadat de werkzaamheden op de kruising Eperweg - Bovendwarsweg gereed zijn zal de afsluiting van de Bovendwarsweg ter plaatse van de Laanzichtsweg in werking blijven. De reden hiervoor is dat verkeer vanuit de richting Oldebroek met bestemming 't Harde en de A28 niet door de woonstraten van 't Harde gaat rijden. In de periode na de werkzaamheden aan de de kruising Eperweg -Bovendwarsweg vinden er namelijk werkzaamheden plaats op het gedeelte tussen de kruising Eperweg-Bovendwarsweg en de Burg. Ulco de Vriesweg. De bovengenoemde omleiding blijft daarom gedurende deze periode van kracht.

Verkeer vanuit de woonwijk ten noord - oosten van de Eperweg: Verkeer vanuit de woonwijk zal de wijk kunnen verlaten via de Bovendwarsweg, Vale Ouwelaan en de Oude Bovendwarsweg. De fysieke afsluiting in de Oude Bovendwarsweg zal tijdelijk worden verwijderd.

Meer informatie
Voor vragen over de werkzaamheden kunt u op werkdagen contact opnemen met de provincie Gelderland, de heer Jan van de Wouw (026) 359 84 91, j.vande.wouw@prv.gelderland.nl.