Ziekenhuis St. Jansdal Harderwijk
Persberichten St Jansdal
Keurmerk Veiligvoedsel.nl (19-02-2008)
Ziekenhuizen in Nederland moeten kunnen aantonen dat er verantwoorde
zorg wordt verleend. Onder verantwoorde zorg valt ook een verantwoorde
maaltijd. Met de Stichting Zorggroep Noordwest-Veluwe heeft het
ziekenhuis St Jansdal op meerdere terreinen een samenwerkingsverband,
waaronder een partnerkeuken. Deze partnerkeuken heeft op vrijdag 15
februari 2008 het keurmerk Veiligvoedsel.nl ontvangen. Bovendien
behaalde deze partnerkeuken het hoogste cijfer van vijf Nederlandse
ziekenhuizen over 2007 bij de bereidingsruimte (centrale keuken),
namelijk een 8,9!
Om in aanmerking te komen voor het Keurmerk Veiligvoedsel.nl dient een
instelling een 7,5 of hoger te scoren. Tijdens deze keuring is er op
ruim 500 punten getoetst. De partnerkeuken St Jansdal behaalde dus een
8,9. Met dit keurmerk voldoet de partnerkeuken aan de warenwettelijke
gestelde eisen omtrent hygiëne en voedselveiligheid van
Veiligvoedsel.nl. Voor de patiënten/cliënten is dit het teken dat de
partnerkeuken ook op het gebied van de voedselverstrekking
gegarandeerd en gecontroleerd goede zorg biedt.
De partnerkeuken
De partnerkeuken is in Ziekenhuis St Jansdal gevestigd. In deze keuken
wordt gekookt voor het St Jansdal en meerdere verzorgings- en
verpleeghuizen in Ermelo, Harderwijk en Putten, die deel uitmaken van
de Stichting Zorggroep Noordwest-Veluwe. Zowel het ziekenhuis als de
Stichting Zorggroep Noordwest-Veluwe hebben een gezamenlijke
verantwoordelijkheid in de maaltijdbereiding. Door jarenlange ervaring
op het gebied van maaltijdverzorging kan een constante kwaliteit
worden gewaarborgd. Een deskundige keukenbrigade bereidt dagelijks
circa 1400 maaltijden.
Doel van het Keurmerk Veiligvoedsel.nl
Veilig voedsel is voor iedereen de eerste levensbehoefte. Stichting
Veiligvoedsel.nl maakt zich sterk voor herkenbare en werkbare
voedselveiligheid in Nederland. Met de introductie van het Keurmerk
Veiligvoedsel.nl is een instelling in staat aan haar
patiënten/cliënten haar kookkwaliteit te tonen. De
patiënten/cliënten krijgen hierdoor de door velen verlangde keuze
voor veilig en lekker eten.
> Meer informatie
---