Ziekenhuis St. Jansdal Harderwijk


Persberichten St Jansdal

Keurmerk Veiligvoedsel.nl (19-02-2008)

Ziekenhuizen in Nederland moeten kunnen aantonen dat er verantwoorde zorg wordt verleend. Onder verantwoorde zorg valt ook een verantwoorde maaltijd. Met de Stichting Zorggroep Noordwest-Veluwe heeft het ziekenhuis St Jansdal op meerdere terreinen een samenwerkingsverband, waaronder een partnerkeuken. Deze partnerkeuken heeft op vrijdag 15 februari 2008 het keurmerk Veiligvoedsel.nl ontvangen. Bovendien behaalde deze partnerkeuken het hoogste cijfer van vijf Nederlandse ziekenhuizen over 2007 bij de bereidingsruimte (centrale keuken), namelijk een 8,9!

Om in aanmerking te komen voor het Keurmerk Veiligvoedsel.nl dient een instelling een 7,5 of hoger te scoren. Tijdens deze keuring is er op ruim 500 punten getoetst. De partnerkeuken St Jansdal behaalde dus een 8,9. Met dit keurmerk voldoet de partnerkeuken aan de warenwettelijke gestelde eisen omtrent hygiëne en voedselveiligheid van Veiligvoedsel.nl. Voor de patiënten/cliënten is dit het teken dat de partnerkeuken ook op het gebied van de voedselverstrekking gegarandeerd en gecontroleerd goede zorg biedt.

De partnerkeuken
De partnerkeuken is in Ziekenhuis St Jansdal gevestigd. In deze keuken wordt gekookt voor het St Jansdal en meerdere verzorgings- en verpleeghuizen in Ermelo, Harderwijk en Putten, die deel uitmaken van de Stichting Zorggroep Noordwest-Veluwe. Zowel het ziekenhuis als de Stichting Zorggroep Noordwest-Veluwe hebben een gezamenlijke verantwoordelijkheid in de maaltijdbereiding. Door jarenlange ervaring op het gebied van maaltijdverzorging kan een constante kwaliteit worden gewaarborgd. Een deskundige keukenbrigade bereidt dagelijks circa 1400 maaltijden.

Doel van het Keurmerk Veiligvoedsel.nl
Veilig voedsel is voor iedereen de eerste levensbehoefte. Stichting Veiligvoedsel.nl maakt zich sterk voor herkenbare en werkbare voedselveiligheid in Nederland. Met de introductie van het Keurmerk Veiligvoedsel.nl is een instelling in staat aan haar patiënten/cliënten haar kookkwaliteit te tonen. De patiënten/cliënten krijgen hierdoor de door velen verlangde keuze voor veilig en lekker eten.
> Meer informatie

---