Gemeente Zwolle

Vragen SP inzake Verkeersoverlast Stadshagen

Aan het College van Burgemeester en Wethouders

Zwolle, 19-02-2008

Betreft: artikel 44 vragen SP inzake Verkeersoverlast Stadshagenn

Geacht college,

In het kader van artikel 44 van het reglement van orde voor de gemeenteraad, wil ik namens de SP vragen stellen over de overlast van het verkeer te Stadshagen.

29 december 2007 stuurden de bewoners van de woningen aan de Krammer en de Zoom een brief naar het college van Burgemeester en Wethouders en de politieke partijen. Middels een handtekeninglijst en een viertal beargumenteerde redenen vragen de bewoners aandacht voor de toenemende verkeersproblematiek.

Door de extra verkeersdrukte ontstaat extra geluidsoverlast. Uit onderzoek blijkt dat de geluidsbelasting net onder de norm van 50 dB(A) viel, terwijl de geluidswal een halve meter in elkaar is gezakt. Daarnaast zijn deze cijfers verkregen op basis van de toenmalige 8.500 woningen in Stadshagen (2005). Volgens de website van gemeente Zwolle groeit dit aantal echter naar 12.500 woningen. Dus extra verkeersdrukte!

Dit brengt ons bij de volgende vragen:

* Is de wethouder op de hoogte van bovenstaande problematiek?
* Is de wethouder bereid een onderzoek te doen naar de huidige verkeersintensiteit en geluidsoverlast ter plaatse van de Middelweg? Zo nee, waarom niet?
* Is de wethouder bereid hier ook akoestische berekeningen te maken betreffende de te verwachten geluidstoename in de komende 10 jaar? Zo nee, waarom niet?
* Is de wethouder bereid indien de resultaten bij het bij punt 2 genoemde onderzoek negatief uitvallen de noodzakelijke maatregelen uit te voeren om wel weer te voldoen aan de norm? Zo nee, waarom niet?

Wij verzoeken u om deze vragen zo snel mogelijk te beantwoorden.

Met vriendelijke groet,
Namens de SP-fractie;
Emile Hoogterp

Bron: Raadsgriffie

Datum van 21-02-2008 tot 20-02-2009