Gemeente Oldenzaal


Gemeente start met reconstructie Eektestraat-Ossenmaatstraat

gepubliceerd op : 6-2-2008

Vanaf 11 februari aanstaande start de gemeente Oldenzaal met de uitvoering van het project `Reconstructie
Eektestraat-Ossenmaatstraat'.

Het project staat in het teken van de verdubbeling van het aantal rijbanen van de Eektestraat-Ossenmaatstraat tussen de Edisonstraat en de Berkstraat. Ook wordt het bestaande spoorwegviaduct vervangen door een viaduct met twee rijbanen en een grotere doorrijhoogte. Met dit project hoopt de gemeente Oldenzaal op een betere doorstroming van het verkeer, wat de verkeersveiligheid vergroot.

In het kader van het project begint de gemeente vanaf maandag 11 februari aanstaande met het kappen van bomen aan de Eektestraat en Ossenmaatstraat. Van maart tot september dit jaar worden alle kabels en leidingen verlegd. Vooruitlopend hierop is Vitens inmiddels begonnen met het plaatselijk verleggen van de transportwaterleiding. De wegreconstructie en de bouw van het spoorwegviaduct beginnen in de tweede helft van dit jaar en zullen duren tot eind 2009. De gemeente doet er alles aan om tijdens deze werkzaamheden de verkeershinder en de geluidsoverlast zoveel mogelijk te beperken.

In het voorjaar van 2008 vindt er een informatiebijeenkomst plaats voor aanliggende bedrijven, bewoners en overige geĂŻnteresseerden. Binnenkort staat meer informatie hierover in de KOM.