Gemeente Baarn

Subsidie participatie mensen met een beperking

De gemeente Baarn stelt subsidies beschikbaar voor organisties die activiteiten organiseren die de participatie en zelfstandigheid van mensen met een beperking in Baarn stimuleren. Dat heeft de gemeente in december 2007 vastgesteld in een nieuwe beleidsregel. Het gaat om activiteiten op het gebied van sport, het ondersteunen van cliƫntenorganisaties en welzijn voor mensen met een beperking.

Voor 2008 is een subsidiebedrag van in totaal 30.000 beschikbaar. Bij het beoordelen van de subsidieaanvraag let de gemeente op het principe van de gedeelde verantwoordelijkheid, wat wil zeggen dat individuele burgers, maatschappelijk middenveld en overheid een gezamenlijke verantwoordelijkheid hebben. Organisaties die de subsidie aanvragen, moeten beschrijven hoe zij uiting geven aan die gedeelde verantwoordelijkheid en welke andere financieringsmogelijkheden onderzocht en/of beschikbaar zijn.

Op de website van de gemeente Baarn (onder Beleid en Plannen / Beleidsstukken en Notas) kan men de beleidsregel in zien. Men kan de beleidsregel ook opvragen bij mevrouw Neefjes, via telefoonnummer (035) 548 18 38.