Persberichten 08/02 middag

Regio, 08-02-2008

Lisse Man beroofd In de nacht van donderdag 7 op vrijdag 8 februari is een 29 jarige man uit Lisse beroofd. De Lisser werd even na 24.00 uur op de Nassaustraat beroofd van zijn geld toen hij naar zijn auto liep. De Lisser liep net voor de kruising Wagenstraat/Nassaustraat toen hij twee jongemannen zag lopen vanuit de richting van de Wilhelminastraat. De jongens staken de Nassaustraat over en liepen achter de Lisser aan. Een van hen riep de Lisser. Deze draaide zich om, maar kreeg direct een klap. De Lisser sloeg terug en kreeg van de andere jongen een vuistslag. De eerste jongen pakte hierop het geld van de Lisser waarna de twee er vandoor gingen in de richting van de Wagenstraat. De Lisser heeft direct de politie gebeld en naar een fietser, die uit de richting van de Oranjelaan kwam, geroepen. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt de fietser en andere getuigen zich te melden via 0900 8844. De jongens hebben een Noord-Afrikaans uiterlijk en zijn rond de 20 á 25 jaar.

Lisse Diefstal uit bedrijf In de avond van donderdag 7 of de nacht van vrijdag 8 februari is ingebroken in een bedrijf aan de Heereweg. Het is nog onbekend hoe men binnen kon komen. Uit het pand werden vier breedbeeldschermen gestolen. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden via 0900 8844.

Voorschoten Verkeersongeval Vrijdag 8 februari rond 06.50 uur vond op de kruising Leidseweg/Badhuisstraat een aanrijding plaats. Een 12 jarige fietsster uit Voorschoten reed vanaf de Badhuisstraat de kruising op. Zij verleende geen voorrang aan een 28 jarige automobilist uit Voorburg die van links kwam. Er ontstond een aanrijding waarbij de fietsster beenletsel opliep. Zij werd voor behandeling overgebracht naar het Antoniushove.

Gouda Verkeersongeval Donderdag 7 februari omstreeks 17.20 uur vond op de Plaswijckweg een verkeersongeval plaats. Een 33 jarige Gouwenaar was net uit een personenbus gestapt bij de bushalte en wilde oversteken bij het zebrapad. Een 61 jarige bromfietser uit Gouda zag wel de voetganger achter de bus vandaan oversteken, maar kon ondanks remmen niet tijdig tot stilstand komen. De voetganger werd met een hoofdwond overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis. De bromfietser liep licht letsel in het gezicht op.

Gouda Diefstal laptop uit woning In de nacht van donderdag 7 op vrijdag 8 februari is een laptop gestolen uit een woning aan de Catharina Hoeve. De bewoner werd even voor 02.00 uur wakker van glasgerinkel en nam poolshoogte. Hij keek naar buiten en zag een man uit zijn tuin rennen. Via het achterpoortje is de man links af geslagen richting het Groene Eiland. Beneden ontdekte de bewoner dat een raam van zijn woonkamer was ingegooid. De dief is de woning niet binnen geweest, maar griste door het gat de laptop van de tafel. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden via 0900 8844.

Zevenhuizen Diefstal uit bedrijf In de avond van donderdag 7 of de nacht van vrijdag 8 februari is ingebroken in een bedrijf aan de Bierhoogtweg. Men heeft een raam ingegooid om binnen te komen. Uit het kantoor werd onder meer twee laptops, twee navigatiesystemen en een fotocamera gestolen. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden via 0900 8844.

--- einde berichten ---