Pijnacker-Nootdorp


datum 1 februari 2008

Meldpunt Bezorgd? in Pijnacker Nootdorp

Volgende week ( donderdag 7 februari) gaat het Meldpunt Bezorgd? in Pijnacker-Nootdorp van start. Burgers en instellingen kunnen bij het Meldpunt Bezorgd? melding maken van zorgwekkende situaties. Het gaat bijvoorbeeld om mensen die verward zijn, zichzelf vervuilen, verwaarlozen, overlast veroorzaken, sociaal geïsoleerd zijn of in financiële nood zitten.

Op woensdag 6 februari organiseert de gemeente in samenwerking met Stichting Kwadraad een startbijeenkomst voor directbetrokkenen ter gelegenheid van openstelling van het Meldpunt Bezorgd? in de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Tijdens de bijeenkomst worden de samenwerkingsafspraken ondertekend door de betrokken partijen en de gemeente Pijnacker-Nootdorp.

Namens het Meldpunt Bezorgd? tekenen Stichting Kwadraad en GGZ Delflanden. De andere betrokken partijen zijn Stichting PerspeKtief, Stichting Welzijn Ouderen Pijnacker-Nootdorp, Careyn, GGD en Brijder verslavingszorg.

Meldpunt Bezorgd?
Meldpunt Bezorgd? is een meld- en adviespunt dat is opgericht om de hulp aan mensen met uiteenlopende problemen beter te organiseren. Het gaat om de zorg voor mensen die wel hulp nodig hebben, maar daar zelf niet om (durven of willen) vragen of hulp mijden.

Er zijn verschillende hulpverlenende instanties. Ieder werkt op zijn eigen terrein. Het is voor hulpverleners vaak lastig om goede oplossingen te vinden voor verschillende problemen in één huishouden. Meldpunt Bezorgd? koppelt hulpverleners aan elkaar, brengt via één centraal punt de probleemgebieden samen en zorgt voor een gezamenlijke aanpak. Hierdoor krijgen mensen in een vroeg stadium de hulp die ze nodig hebben.

Het meldpunt is op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur via tel. 0900-040 040 5 (lokaal tarief) of e- mail: meldpuntbezorgd@stichtingkwadraad.nl. Kijk voor meer informatie op internet: www.meldpuntbezorgd.nl.


Noot voor de redactie,