Politie Haaglanden

Persberichten 8 februari

Haaglanden, 08-02-2008

Landelijke alcoholcontroledag
Haaglanden De politie voerde donderdag 7 februari in het kader van de landelijke alcoholdag op verschillende plaatsen en tijdstippen in de regio alcoholcontroles uit. In Voorburg legden op de Parkweg, Noordsingel en Veursestraat in totaal 479 bestuurders een alcoholtest af. Van hen kregen zes automobilisten een proces-verbaal omdat ze te veel gedronken hadden. De hoogst gemeten uitslag lag op 395 ugl. In Wassenaar controleerde agenten op de Katwijkseweg, Stoeplaan en de Lange Kerklaan. In totaal legden daar 229 bestuurders een alcoholtest af, twee van hen kregen een proces-verbaal. Agenten controleerden in Rijswijk op de Diepenhorstlaan, Prinses Beatrixlaan en Rotterdamseweg. 244 Bestuurders legden een blaastest af, waarvan drie automobilisten een proces-verbaal kregen. Twee van hen omdat ze te veel gedronken hadden, één van hen was onder de invloed van verdovende middelen.

Vier mannen aangehouden voor bedreiging
Den Haag Vier mannen in de leeftijd van 18 tot 22 jaar zijn donderdag 7 februari omstreeks 19.45 uur aangehouden omdat zij verdacht werden van bedreiging van een 27-jarige man op de Hemsterhuisstraat. Bij de bedreiging maakten zij gebruik van een mes. De man meldde de bedreiging bij de politie die vervolgens direct, met de man achterin de auto een onderzoek in de buurt begon. Op basis van het signalement zag de politie vier mannen zitten op een bankje in het Jenny Plantsoen. Het slachtoffer herkende de mannen, waarop zij zijn aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Tijdens de aanhouding bleek de 22-jarige verdachte in het bezit van een mes te zijn.

Bloed verraadt inbreker
Den Haag Een 24-jarige man had zichzelf verwond nadat hij donderdag 7 februari een ruit had ingegooid van een school aan het Veluweplein. De man wilde een computer stelen uit de school, en had zijn hand verwond aan het glas van de ruit. Toen de politie na een melding bij de school kwam, zag zij de computer met bloedsporen erop op de brandtrap staan. Na onderzoek in de school trof de politie de verdachte weggedoken aan in een hoekje van de brandgang. De man is aangehouden.

Man valt uit raam
Den Haag Een 63-jarige man viel donderdag 7 februari omstreeks 10.25 uur door nog onbekende oorzaak uit het raam van zijn woning aan de Hoefkade. De man was vermoedelijk onder invloed van alcohol. Het is onbekend of de man letsel heeft. De man is vervoerd naar het ziekenhuis.

Man voor diefstal uit auto aangehouden
Den Haag Een 37-jarige man ontkwam donderdag 7 februari omstreeks 12.00 uur niet aan de politie nadat hij in een auto had ingebroken aan het Hoge Zand. Getuigen hadden twee mannen gezien die in de auto inbraken en hadden de politie gewaarschuwd. Op basis van een goed signalement zag de politie de man fietsen op de Koningstraat. De man ging er echter vandoor. Na een korte achtervolging is de man op het Oranjeplein door een politiebiker aangehouden. De man bleek ook nog diverse boetes niet te hebben betaald. De man is meegenomen naar het politiebureau. De mogelijk andere verdachte is niet meer gezien.

Geen geluk bij gokken
Den Haag - De politie hield op donderdag 7 februari om 19.19 uur een 27-jarige Hagenaar en een 24-jarige Rotterdammer aan als verdachten van diefstal. Een 25-jarige medewerker van een hotel aan de Gevers Deynootweg merkte op die avond dat de bewakingscamera was afgeplakt en hoorde rare geluiden uit de kelder komen. De medewerker waarschuwde de politie. Agenten troffen in de kelder de twee mannen aan bij een gokkast. Eén van de verdachten had een tas bij zich gevuld met ongeveer 200,- in euromunten en divers gereedschap. Het net gewonnen geld werd ingeleverd en beide verdachten werden voor verder verhoor meegenomen naar het politiebureau.

Pech voor startende ondernemer
Den Haag Een 37-jarige bewoner van een huis aan de Thijssestraat is donderdagochtend omstreeks half twaalf aangehouden. De man was in zijn woning een hennepkwekerij aan het opzetten en werd betrapt door politiemensen die waren getipt over de aanbouw zijnde kwekerij. De kwekerij is ontmanteld.

Brandweermannen grijpen dief
Den Haag Een 25-jarige Haagse veelpleger dacht donderdagochtend zijn kans schoon te zien in het Zuiderpark. De bemanning van een brandweerauto was omstreeks half twaalf op een veld in het park aan het sporten en had de wagen, die op de weg door het park stond, niet afgesloten. De 25-jarige klom het voertuig in, maar helaas voor de man hadden de brandweermannen hem in de gaten. Ze grepen de verdachte in zijn kladden en droegen hem over aan gealarmeerde politieagenten. Omdat de man uiteindelijk geen kans had gezien iets uit de brandweerwagen te stelen en verklaarde dat hij alleen even binnen wilde kijken liet de politie hem na verhoor weer vrij.

Bulgaarse Sjaak
Den Haag Een politieagent in burger zag vrijdagochtend omstreeks tien voor vier een jongen over de Beeklaan lopen die met een verfstift het woord Sjaak op een parkeerautomaat kladde. De agent zette de achtervolging in en wist de jongen naar later bleek een 17-jarige Bulgaar samen met collegas in de Hoenderloostraat aan te houden. De verdachte bleek ook nog twee deuren te hebben beklad. De politie onderzoekt of hij verantwoordelijk is voor meer bekladdingen in de wijk.

Drie gewonden bij aanrijding
Den Haag Drie vrouwelijke passagiers van een personenauto zijn donderdagmiddag om even na twaalf uur gewond geraakt bij een aanrijding op de Lozerlaan. Ter hoogte van de Melis Stokelaan raakte de auto waarin de meisjes van 16 jaar zaten betrokken bij een aanrijding tussen twee autos en een vrachtwagen. De slachtoffers, die uit Den Haag en Poeldijk komen, zijn alledrie per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.

Bouwterreindieven aangehouden
Den Haag Met vereende krachten hebben politieagenten donderdagavond even voor middernacht twee mannen aangehouden die op een bouwterrein aan de Melis Stokelaan aan het winkelen waren. Na een telefonische melding omsingelden politieagenten het bouwterrein en konden zij de twee Haagse mannen van 26 en 29 jaar aanhouden toen deze het bouwterrein af kwamen lopen. In hun auto lagen diverse goederen die zij van het terrein hadden gestolen.

Dronken grappenmaker
Den Haag Een 40-jarige man uit Den Haag zal zich in het vervolg wel tweemaal bedenken voor hij een politieagent in de maling probeer te nemen. De 40-jarige stond donderdagavond omstreeks kwart over negen voor de ingang van een supermarkt aan de Ambachtsgaarde. Hij was ladderzat en viel voorbijgangers lastig. Een politieagent die voorbij reed, zag de man staan en sprak hem op zijn gedrag. Toen hij weigerde normaal te doen, wilden de agent hem aanhouden en fouilleren. Daarop riep de man dat hij een pistool had en greep hij met zijn linkerhand in zijn rechterbinnenzak. Dat had de 40-jarige beter niet kunnen doen. De agent nam de verdachte onmiddellijk in een armklem en wist hij de 40-jarige met behulp van een omstander te boeien. De man bleek geen vuurwapen bij zich te dragen. Aan het politiebureau kreeg hij een bekeuring voor openbare dronkenschap en een bon voor het verstoren van de openbare orde.

Verjaardag in de cel
Leidschendam Een man zonder vaste woon- of verblijfplaats vierde zijn 29e verjaardag in de politiecel. Een beveiligingsmedewerker uit Leidschenhage hield hem donderdag 7 februari om 20.10 uur in de gaten, mogelijk had hij iets weggenomen uit een winkel. De man bedreigde daarop de beveiligingsmedewerker op de Berkenhove met de dood en dat hij zijn hond op de medewerker af zou sturen. De man voegde daad bij woord en haalde zijn hond (kruising Rottweiler/Herder) uit de auto en dreigde de hond los te laten. Daarna reed hij weg in de richting van de tunnels. Gealarmeerde politieagenten gaven de bestuurder een stopteken op de IJsvogellaan en vroegen de man wat er aan de hand was. Daarop bedreigde de man ook een politieagent. De agenten hielden hem daarop aan voor bedreiging. De man verzette zich zo hevig tegen zijn aanhouding, dat er vijf politieagenten voor nodig waren hem over te brengen naar het bureau. Daar bleek de geboortedam van de man 8 februari te zijn en dat hij zijn verjaardag dus in de cel moet vieren. De dierenambulance ontfermde zich over de hond.

Man rijdt tuinafscheiding om en gaat er vandoor Wassenaar De politie kreeg donderdag 7 februari om 21.45 uur de melding binnen dat een automobilist een tuinafscheiding op het Ammermonslaantje om had gereden. De bestuurder had zich echter niet bekendgemaakt en was doorgereden. Getuigen hadden echter het kenteken van de brokkenpiloot genoteerd en gaven dat door aan de agenten. Zij trokken het kenteken na en de auto bleek thuis te horen op een adres in Wassenaar. Daar hielden zij de 49-jarige bestuurder aan. De man kreeg een proces-verbaal voor het verlaten van de plaats van een ongeval.

Te diep in het glaasje
Rijswijk Een 33-jarige Hagenaar werd donderdagavond 7 februari aangehouden toen hiij omstreeks 18.30 uur met teveel drank op achter het stuur zat. De man reed, samen met een 25-jarige Haagse, in zijn auto over de Diepenhorstlaan toen agenten hem controleerden. Hij blies op het politiebureau 230 ugl. Omdat de man voor de vierde keer binnen vijf jaar werd aangehouden voor rijden onder invloed, werd zijn rijbewijs ingevorderd. Tegen de man werd porces-verbaal opgemaakt. Op de Diepenhorstlaan was het dezelfde avond omstreeks 01.00 uur wederom raak. Een 42-jarige Hagenaar werd door agenten gecontroleerd en blies op het politiebureau 665 ugl. Ook zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een proces-verbaal. De man gaf overigens zelf bij de agenten aan dat hij een drankprobleem had.

Vondst hennepkwekerij loopt uit op mishandeling Rijswijk Een 46-jarige verhuurder uit Voorburg trof donderdag 7 februari in een pand van hem aan de Tulpstraat een hennepkwekerij aan. De huurder van de woning, een 48-jarige man, was op dat moment ook thuis waarop de situatie tussen huurder en verhuurder uit de hand liep. Toen de agenten aankwamen, zagen zij de huurder op de grond zitten met bovenop hem drie mannen die hem in bedwang hielden. De man werd overgedragen een de politie en naar het politiebureau gebracht. Daar bleek dat hij tijdens de worsteling zijn arm gebroken had. Hierop werd het drietal, de 46-jarige verhuurder van de woning en een 22- en 23-jarige Voorburger, aangehouden op verdenking van zware mishandeling. Alle verdachten werden na verhoor heengezonden en moeten zich op een later tijdstip bij de rechter verantwoorden. In de woning werden in totaal 444 hennepplanten aangetroffen. De kwekerij werd op last van de officier van justitie ontmanteld en vernietigd. Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van illegale kwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat leidt tot brandgevaarlijke situaties. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vraagt de politie nadrukkelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.

Vechtersbazen aangehouden
s-Gravenzande Twee Hagenaars van 45 en 51 jaar oud werden donderdagavond 7 februari aangehouden nadat zij met elkaar op de vuist waren gegaan op de Bloemenlaan. De politie kreeg een melding dat iemand met een stuk hout op zijn hoofd geslagen was en ging poolshoogte nemen bij een tuinderij aan de Bloemenlaan. Ter plaatse bleken de twee betrokken mannen allebei een hoofdwond te hebben en één van hen een gebroken vinger. Beide vechtersbazen werden aangehouden en door de GG&GD onderzocht. De heren zijn naar afzonderlijke ziekenhuizen vervoerd en daar aan hun verwondingen behandeld. De 45arige mocht na behandeling met drie hechtingen in zijn hoofd en een wekadvies met de agenten mee om in het politiebureau te worden opgesloten. De 51arige had dermate veel last van duizeligheid dat hij ter observatie een nacht in het ziekenhuis gehouden is. Hij werd vrijdagmorgen overgedragen aan de politie. De politie onderzoekt de exacte toedracht.

Messentrekker aangehouden
Delft Naar aanleiding van een melding van bedreiging met een mes, werd donderdagavond een 23-jarige Delftenaar aangehouden. Twee Delftse meisjes van 15 en 16 jaren liepen over de Molslaan toen plosteling de Delftenaar voor hen stond. De man hield daarbij een mes vlak voor de keel van de 16-jarige. Nadat de man er plostseling weer vandoor ging, lichtten de hevig geschrokken meisjes de politie in. Aan de hand van het opgegeven signalement kon de Delftenaar kort daarna worden aangehouden. Hij is door het slachtoffer herkend als degene die haar bedreigd had.

Hennepactie: vier kwekerijen, vier verdachten aangehouden Zoetermeer De politie ontmantelde tijdens een geslaagde hennepactie woensdag 6 februari op vier locaties hennepkwekerijen van verschillend formaat. In totaal hielden agenten vier verdachten aan. De actie was het resultaat van recherheonderzoek dat ingesteld was naar aanleiding van (soms anonieme) meldingen en tips.

Op de Olijfgaarde troffen agenten op de zolder van een woning een hennepkwekerij van 216 planten. Ook constateerden de agenten de diefstal van stroom. De 31-jarige bewoonster van het pand werd aangehouden.

Na een melding via de M.-lijn (0800-7000) stelde de politie een onderzoek in naar een woning aan de Anjeliertuin. Het energiebedrijf constateerde tevens verdacht energiegebruik op dat adres. Agenten troffen bij het binnentreden van de woning een hennepkwekerij van 260 planten. Tijdens het ontmantelen van de hennepkwekerij kwamen de bewoners van het pand, een 29-jarige man en 30-jarige vrouw thuis. Zij werden aangehouden en legden op het politiebureau een bekennende verklaring af.

In een schuur naast een woning aan de Voorweg ontmantelde de politie een hennepkwekerij van 527 planten. De 48-jarige bewoonster van het pand erkende na haar aanhouding de diefstal van stroom, maar verklaarde niets van doen te hebben met de hennepkwekerij. In haar huis vonden agenten bij de doorzoeking een vuurwapen. De politie onderzoekt de zaak verder.

Getuigen meldden begin januari bij de politie een sterke hennepgeur rondom een woning aan de Nederlandlaan. Een warmtescan van het energiebedrijf gaf in de woning een verhoogd warmtebeeld aan ten opzichte van omringende woning. Bij het binnentreden van de woning, vond de politie inderdaad een hennepkwekerij van 544 planten. De hennepkwekerij werd ontmanteld en de woning weer afgedicht. De bewoner kan de nieuwe sleutels ophalen op het politiebureau. In deze zaak verrichtte de politie nog geen aanhoudingen.

Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van illegale kwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat leidt tot brandbare en zeer gevaarlijke situaties. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vraagt de politie nadrukkelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.