Gemeente Buren


Brandweerkorps Buren start ledenwervingsactie

8 Maart informatiedag in alle brandweerkazernes

Alle inwoners van de gemeente Buren die in het afgelopen jaar de leeftijd van 18 jaar hebben bereikt en nieuwe inwoners van de gemeente Buren tot 40 jaar ontvangen medio februari een brief van de brandweer. Brandweercommandant Jan van Amerongen nodigt hen uit om te komen kijken op de informatiedag: zaterdag 8 maart 2008 van 13.00 tot 16.00 uur in de brandweerkazerne. Iedere belangstellende kan dan in een persoonlijk gesprek met een brandweervrouw of -man kennis maken met het werk van de brandweer.

Daarnaast worden werkgevers aangeschreven met het verzoek onder hun werknemers te inventariseren wie er belangstelling heeft voor het brandweerwerk.

Het korps zoekt nieuwe leden. Doordat vrijwilligers de brandweer moeten verlaten als ze 55 jaar worden, bestaat er continue behoefte aan nieuwe vrijwilligers. Daarnaast wordt het compleet krijgen van de uitrukploegen overdag een steeds groter probleem. Dit komt door het feit dat steeds meer vrijwilligers hun hoofdberoep buiten de gemeente gaan uitoefenen.

Gezonde vrouwen en mannen van 18 tot 40 jaar worden uitgenodigd voor aanmelding als brandweervrijwilliger. De brandweer doet uitdagend en verantwoordelijk werk. Je stáát er, als het erop aan komt. Misschien is dat wel de taak, waarnaar u of jij eigenlijk op zoek bent. Vrouwen zijn even welkom als mannen: van de ruim 80 leden van het korps zijn er tien vrouw.

Al deze vrijwilligers worden naast hun dagelijkse activiteiten opgeroepen bij een brand, een verkeersongeval, een ongeval met gevaarlijke stoffen, voor het redden van mensen, maar ook van dieren in nood.

Bij alle bedrijven binnen de gemeente wordt nagegaan of er medewerkers zijn die in een andere gemeente woonachtig zijn en bij die gemeente zijn aangesteld als brandweervrijwilliger. Ook wordt gevraagd of er binnen die bedrijven personen zijn die opgeleid willen worden tot vrijwilliger. Hierdoor hoopt de brandweer de knelpunten in de dagbezetting te kunnen oplossen.

Informatiedag
Zaterdag, 8 maart is er een informatiedag van 13.00 tot 16.00 uur. Alle brandweerkazernes (Speulmanweg 2, Beusichem; Graafschapsstraat 3, Buren; Verbrughweg 2, Lienden; Homoetsestraat 12, Maurik) zijn dan geopend, zodat ieder zelf kan zien en uit de mond van brandweerlieden kan horen wat het brandweerwerk inhoudt.

Informatiesite

Het Burense brandweerkorps heeft een speciale website gebouwd voor de werving van nieuwe vrijwilligers: www.brandweervacature.nl. Op de site vertellen brandweerlieden over de uitvoering van hun taak.

Informatienummer

Voor verdere informatie zijn brandweermedewerkers bereikbaar via het centrale telefoonnummer van de gemeente: (0344) 579 279, mailadres: infobrandweer@buren.nl.