Gemeente Elburg

Molendorp - Wijkavond 5 februari 2008

Wijkavond 5 februari 2008

Dinsdagavond 5 februari is er een wijkavond gehouden voor bewoners in de Vesting en Molendorp. Deze avond werd gehouden in het Feithenhof en stond in het teken van het wijkgericht werken.
Ruim 130 bewoners hebben de avond bezocht. Naast de vele bewoners waren ook aanwezig burgemees-ter en wethouders en diverse raadsleden.

Wijkavond voor de Vesting en Molendorp druk bezocht.

Met de organisatie van de wijkavond werd een start gegeven aan het wijkgericht werken in de Vesting en Molendorp. In de gemeente Elburg zijn in de afgelopen jaren 4 wijkcomités opgericht, te weten in de Oosthoek / Vrijheid, `t Harde, Doornspijk / Hoge Enk en Oostendorp / de Pal. De oprichting van een wijkcomité voor de vesting en Molendorp is de 5e en laatste in de rij.

De avond werd voorgezeten door de heer P. van Beek. Voor de pauze was het programma met name gericht op het informeren van de bewoners over het wijkgericht werken in de gemeente Elburg. Hierbij kwamen onder meer wethouder G. van der Velde (wijkgericht werken), de (plaatsvervangend) wijkagent de heer B. de Groot, en de heer H. van der Veen (voorzitter wijkcomité Oostendorp / de Pal) aan het woord. Na de pauze werd er in groepen gediscussieerd over hoe de bewoners het wonen in hun wijk ervaren en welke zaken nog verbeterd kunnen worden.

Opvallend was dat veel inwoners tevreden zijn over hun woonomgeving. Natuurlijk werden ook verbeterpunten genoemd op het gebied van verkeer, handhaving en huisvesting.

Er zijn door de bewoners een flink aantal ideeënformulieren ingevuld. Naast ideeën voor verbetering van de wijk konden de bewoners hierop tevens aangeven of zij belangstelling hadden voor deelname in het nieuw te vormen wijkcomité. Het streven is eind maart een nieuwsbrief uit te brengen over de wijkavond en hierin tevens de oprichting en samenstelling van het wijkcomité bekend te maken. Deze nieuwsbrief zal huis aan huis worden bezorgd in de Vesting en Molendorp.

Vesting-Molendorp 7-2-2008 a

Vesting-Molendorp 7-2-2008 b