Gemeente Lelystad

Project Praten en breien in Lelystad zet in op talenten van mensen

Op donderdag 7 februari heeft wethouder Kok een bezoek gebracht aan De gouden driehoek aan het project Praten en Breien in Lelystad. Het project gaat uit van de talenten van mensen.

Bevordering

Het project gaat uit van de talenten van mensen. Niet wat je allemaal niet kunt, maar juist wat je wél kunt, in dit geval handwerken. Met dit project wil de gemeente bevorderen dat er een duurzaam contact ontstaat tussen diverse etnische groepen. Dit project is mede mogelijk gemaakt door de Regeling Ruimte voor Contact.

Start project

Recent zijn een aantal groepen autochtone en allochtone vrouwen gestart met het project praten en breien in Lelystad. Tijdens het handwerken wordt er gesproken over allerlei onderwerpen. De gemaakte spullen worden bij evenementen verkocht tegen kostprijs en een kleinigheid voor de maakster. Hierbij wordt een label met "handgemaakt in Lelystad, Praten en Breien in Lelystad" ingenaaid. Dit biedt bij het verkoopmoment een gespreksonderwerp om de gedachte van de groep uit te dragen en mogelijk weer nieuwe mensen te werven.

Bevordering van de sociale samenhang op basis van gedeelde interesses

Het samenbrengen van allochtone en autochtone vrouwen om samen te breien en diverse themas gezamenlijke bespreken is zeer basaal, maar ook essentieel. De creativiteit is het uitgangspunt. Immers iemand gaat niet uit om te integreren maar wel om leuke dingen te doen/samen te praten/te lachen en plezier te hebben. Op die manier wordt de sociale binding en de onderlinge contacten tussen de diverse culturele groeperingen in de wijk bevorderd.

Beter contact met specifieke groepen

Meestal hebben de (huis)vrouwen met wat oudere kinderen moeite om in contact met andere mensen te komen. Dit project maakt mogelijk dat ze duurzaam in contact komen met mensen die ze in een gewone situatie niet tegen zouden komen.

Eigen netwerk ontwikkelen/uitbreiden

Door deel te nemen aan dit project worden de deelnemers gestimuleerd en ondersteund om een eigen netwerk te ontwikkelen en uit te breiden.

Opgeven

U kunt zich nog steeds opgeven om mee te doen aan het project. Het is bedoeld voor alle vrouwen in Lelystad, autochtoon of allochtoon die nieuwsgierig zijn, creatief zijn met handwerken of dit willen leren en interesse hebben in culturele achtergronden.

---