Gemeente Geertruidenberg


Politie in de wijk

Het politiekorps Midden en West Brabant heeft in februari 2007 een reorganisatie in gang gezet met de naam Zien naar 2010. Aanleiding voor deze reorganisatie, waarbij de politie in de regio is opgedeeld in 5 hoofdprocessen, was een verdere kwaliteitsverbetering van de politiezorg aan de burgers.

Het korps reageert daarmee op de snel veranderende maatschappij en knelpunten die in het verleden zijn geconstateerd. Daarnaast wil de politie zich nog meer richten op de wensen en behoeften van de burgers. De missie van het korps is dan ook `De burger centraal'.

Wijkagenten

De wijkagenten maken deel uit van het nieuwe hoofdproces `toezicht en handhaving', dat op lokaal niveau (per politieteam) wordt uitgevoerd. De ingezette organisatiewijziging houdt voor de wijkagenten in dat ze meer tijd ter beschikking krijgen om te werken in hun wijk. De wijkagenten worden niet meer ingezet voor het proces noodhulp, maar richten zich meer op de handhaving in de wijk en buurt. Daarnaast worden burgers nauwer betrokken bij de aanpak van problemen in hun directe woon- en leefomgeving.De reorganisatie heeft geleid tot verplaatsing van wijkagenten naar andere wijken of andere functies. In overleg met de politie heeft de gemeente Geertruidenberg besloten te communiceren over de wijkagenten als alle wijken voorzien zijn van een eigen wijkagent.

Inmiddels zijn de wijken voor de gemeente Geertruidenberg compleet. De indeling is als volgt:

Raamsdonk en Dombosch: Jos van Moergastel (vanaf 1 februari 2008)

Raamsdonksveer-Noord: Mirjam Verhoef

Raamsdonksveer-Zuid en centrum: Erik
Kuijpers

Geertruidenberg: Simon Polak

Wellicht heeft u al een of meerdere van deze wijkagenten gezien of gesproken, want enkele zijn al een tijd werkzaam binnen de gemeente.

Bereikbaarheid

Alle wijkagenten zijn in het bezit van een mobiele telefoon. Om niet de illusie te wekken dat zij 24 uur per dag bereikbaar zijn en om te voorkomen dat u de voicemail te horen krijgt, kunt u als u een wijkagent nodig heeft, bellen met 0900-8844. Doven en slechthorenden kunnen bellen met 0900-1844. Het wijksecretariaat maakt dan met u een afspraak of verbindt u door met de wijkagent.

U kunt ook rechtstreeks een bericht sturen naar het politieteam:

team-geertruidenberg-drimmelen@mw-brabant.politie.nl.

Informatie

Meer informatie over de wijkagent of de politie kunt u lezen op:

www.politiemwb.nl, www.politie.nl of www.dewijkagent.nl.