Consumentenbond
---
6 februari 2008
Sla in zakjes snel opeten
Het is aan te raden voorverpakte sla binnen één tot twee dagen na
aankoop op te eten. Op de uiterste houdbaarheidsdatum is het met de
kwaliteit een stuk slechter gesteld gesteld, zo blijkt uit onderzoek
van de Consumentenbond.
De bond onderzocht diverse soorten voorverpakte sla van verschillende
supermarkten. Bijna alle kant-en-klare sla blijkt op de dag van
aankoop dik in orde: 86% scoort dan goed tot zeer goed. Maar dat ligt
anders op de dag van de uiterste houdbaarheidsdatum. Dan krijgen
slechts 4 van de 29 zakjes sla (3 keer veldsla, één zakje rucola) het
predikaat goed. Dat is 14% van het totaal, terwijl 59% van de
voorverpakte sla op de uiterste houdbaarheidsdatum niet verder komt
dan matig of slecht.
Achterin het schap
Wie de voorverpakte sla toch langer dan twee dagen wil bewaren, doet
er goed aan in de winkel goed op de houdbaarheidsdatum te letten. Zoek
ook eens achterin het koelvak. Vaak liggen daar nog zakjes die net wat
langer houdbaar zijn.
---