Adviescommissie voor Vreemdelingenzaken (ACVZ)

Oproep tot het leveren van ideeën/suggesties om te komen tot een meer efficiënte en zorgvuldige asielprocedure.

De Adviescommissie voor Vreemdelingenzaken (ACVZ) is onlangs begonnen aan een nieuw adviesproject waarin een schets voor een nieuwe asielprocedure zal worden voorgesteld ter vervanging van de huidige AC / OC procedure in het Nederlandse vreemdelingenrecht.

Feitelijk is er nu sprake van twee procedures die beide gebreken vertonen. De AC procedure is snel maar onvoldoende zorgvuldig. De 'gewone' asielprocedure is zorgvuldig maar neemt teveel tijd in beslag (soms 2 à 3 maanden, vaak veel langer).

In het thans op te stellen advies wordt de gehele asielprocedure onder de loep genomen. Ten behoeve van dit advies wenst de ACVZ in contact te komen met personen die knelpunten in de huidige asielprocedure signaleren, en ideeën, suggesties en of opmerkingen omtrent mogelijke verbeteringen c.q. oplossingen voor de geconstateerde problemen van de asielprocedure kunnen geven.

De ontvangen reacties zullen anoniem worden behandeld.

Uw reactie kunt u sturen naar: acvz@acvz.com.

Ook kunt u contact opnemen met het secretariaat van de Adviescommissie voor Vreemdelingenzaken, mr. W.N. Mannens, projectleider Advies Asielprocedure, tel. 070-3708007.