Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg 25/01

TILBURG, 25 januari 2008

Horecanacht rustig verlopen

TILBURG De politie heeft vanmorgen, tijdens het horecatoezicht in totaal één aanhouding verricht. Agenten die gisteravond en vannacht belast waren met het houden van toezicht in het centrum van Tilburg spreken van een rustige sfeer.

Vanmorgen even na 03.00 uur heeft de politie op de Paleisring een 23-jarige Hagenees aangehouden voor belediging. De man, die eerder een horecagelegenheid moest verlaten nadat hij enkele bezoekers had bespuugd, gedroeg zich op de openbare weg recalcitrant. Toen de politie hem sommeerde het centrum te verlaten kon hij het niet nalaten de agenten te beledigen.

Politie houdt Tilburger aan voor poging tot diefstal

TILBURG De politie heeft vanmorgen tegen 00.30 uur in de Twentestraat een 41-jarige Tilburger aangehouden. De man wordt verdacht van poging tot diefstal van RVS-pijpen van een afgesloten terrein aan de Twentestraat.

De politie stelde vanmorgen een onderzoek in nadat een oplettende getuige gemeld had geluiden te horen afkomstig van een afgesloten terrein. Bij aankomst zagen de agenten dat twee onbekende mannen zich uit de voeten maakten. Het lukte de politie één van hen te achterhalen. Op het terrein troffen de agenten gedemonteerde roestvrijstalen buizen aan. In de directe omgeving trof de politie een tas met gereedschappen aan. De politie stelt een onderzoek in naar de tweede verdachte.

Politie speurt naar woninginbrekers in Goirle

GOIRLE: De politie onderzoekt een drietal woninginbraken die gisteren tussen 13.45 uur en 23.45 uur gepleegd zijn in de wijken t Ven en Grobbendonk. Ongenode gasten bezochten de woningen in de Costerman Boodstraat, de Hesselmansstraat en de Tilburgseweg.. De inbrekers benaderden de woningen via de achterzijde. Ze verschaften zich de toegang door een ruit te vernielen. De buit bestond voornamelijk uit geld en sieraden. In de maand januari zijn er in Goirle in totaal 8 woninginbraken gepleegd. Bij een inbraak in de Boomleeuwerik is een verdachte aangehouden.

De politie houdt toezicht en spoort woninginbrekers actief op. Na een inbraak stelt de politie vaak een buurtonderzoek en een sporenonderzoek in. Een slimme inbreker heeft maar 30 seconden nodig om binnen te komen.

Enkele tips om een woninginbraak te kunnen voorkomen:

* Leg geen ladders of ander klimmateriaal voor het grijpen.
* Zorg dat uw woning er van buitenaf bewoond uitziet, ook als u niet thuis bent en vraag uw buren een oogje in het zeil te houden. Laat uw brievenbus legen en haal de planten niet van de vensterbank als u op vakantie gaat.

* Zorg extra goed voor waardevolle spullen. Zet ze uit het zicht voor inbrekers en berg kleine zaken (goud, zilver, juwelen, waardepapieren) op in een kluis. Uw verzekeraar weet wat voor kluis u in uw geval nodig heeft .

* Laat dezelfde hoeveelheid licht branden in huis wanneer u de deur uitgaat. Lampen, aangesloten op een klok bieden hiervoor uitkomst. Een lampje bij de voordeur is handig om te zien wie er 's avonds voor de deur staat.

* U kunt uw vakantie doorgeven aan de politie door de vakantiekaart in te vullen op deze website. U kunt uw vakantie ook telefonisch of op het bureau melden.

* Buurtpreventie kan het aantal inbraken in uw wijk aanzienlijk verminderen. Uiteraard kunnen gemeente, woningbouwvereniging en de politie u als buurtbewoners daarbij ondersteunen.

* Bel bij onraad of verdachte situaties direct 112. Onthoud het signalement van de verdachte persoon en eventueel het kenteken van de auto en vluchtrichting.

* Mocht u toch slachtoffer worden van een woninginbraak, blijf dan overal vanaf om geen sporen uit te wissen.

Politie haalt dronken automobilisten van de weg

TILBURG De politie heeft gisteravond even na 22.00 uur een 59-jarige automobilist, zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden voor het rijden onder invloed. Agenten zagen hem rijden op de Schouwburgring. Een indicatieve blaastest wees uit dat hij teveel gedronken had. Op het bureau bleek dat de automobilist 580 ug/l aan zijn bloed had. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Voorzien van een rijverbod van 6 uren mocht hij na verhoor vertrekken.

Op de Paleisring hebben agenten gisteravond rond 22.00 uur een 18-jarige Roosendaler aangehouden voor het rijden zonder. Tijdens de alcoholcontrole bleek dat de man zonder rijbewijs een auto bestuurde.

Even voor 22.00 uur haalden agenten op de Paleisring een 34-jarige dronken Tilburgse automobilist van de weg. Een blaastest op het bureau wees uit dat hij 735 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Ook hij mocht zijn rijbewijs inleveren.

Het rijden onder invloed van alcohol is een misdrijf. Bij relatief lichte overschrijdingen van de alcohollimiet (tussen 220ug/l en 350 ug/l), geeft de politie de overtreder een bekeuring. Zwaardere overtredingen (boven 350 ug/l) worden voorgelegd aan het Openbaar Ministerie. Als het alcoholgehalte van de adem van de bestuurder hoger is dan 570 ug/l wordt het rijbewijs van de betreffende verdachte ingevorderd. Een beginnend bestuurder is al in overtreding bij een ademalcoholgehalte van 88 ug/l. Ook het rijbewijs van een beginnend bestuurder wordt eerder ingenomen, namelijk al bij 350 ug/l.

De straffen voor rijden onder invloed variëren van een boete tot gevangenisstraf. Iemand die onder invloed rijdt, krijgt altijd rijverbod opgelegd, zodat het alcohol in het lichaam af kan breken voordat de automobilist opnieuw achter het stuur stapt. De rechter kan naast de straf ook maatregel opleggen in de vorm van een ontzegging van de rijbevoegdheid opleggen of een verplichte cursus (Educatieve Maatregel Alcohol en Verkeer).

Vrouw beledigt agenten

TILBURG De politie heeft gisteravond op de Schouwburgring een 47-jarige Tilburgse vrouw aangehouden voor bedreiging. De politie stelde naar aanleiding van een onwel-melding een onderzoek in op de Schouwburgring. Daar troffen ze tegen een gevel de Tilburgse vrouw. Ze was onder invloed van alcohol. Toen de agenten haar wilden helpen vond ze het nodig hen te beledigen. Op het bureau betoonde ze spijt.

Winkleldievegge loopt tegen de lamp

TILBURG Agenten hebben gisteravond om 18.30 uur in een kledingzaak in de Heuvelstraat een 20-jarige Tilburgse vrouw aangehouden voor winkeldiefstal. Beveiligingsmedewerkers van de zaak zagen haar enkele cosmetica-artikelen uit de schappen pakken waarna ze de winkel verliet. Buiten spraken ze haar aan en droegen haar over aan de gewaarschuwde agenten. Op het bureau legde ze een bekennende verklaring af.

Minderjarigen stichten brand

TILBURG De politie heeft gistermiddag in de Stotijnstraat vier minderjarigen van 13, 14 en 15 jaar, afkomstig uit Dongen, Chaam, Sprang Capelle en Goirle aangehouden. Het viertal wordt ervan verdacht op de Heikantlaan een afvalcontainer in brand te hebben gestoken. Na hun aanhouding bekenden ze het feit.

De politie stelde een onderzoek in nadat oplettende getuigen meldden dat het vietal bezig was met vuurtje steken in een container. Nadat de container in brand gevlogen was koos het viertal het hazenpad en rende weg in de richting van de Verhulstlaan. Het lukte de politie de minderjarigen in de Stotijnstraat aan te houden. De politie onderzoek of de jongens nog meer brandstichtingen op hun kerfstok hebben.

Politie houdt Tilburger aan voor vernieling ruit vrachtwagen

TILBURG De politie heeft gistermiddag rond 14.45 uur in de Korenbloemstraat een 58-jarige Tilburger aangehouden. De man wordt ervan verdacht op 12 september jl. op de Baroniebaan een ruit van een vrachtwagen te hebben ingeslagen. Op het bureau legde hij een bekennende verklaring af.

Een 31-jarige Eindhovense vrachtwagenchauffeur meldde, dat een automobilist dat op 12 september jl. opzettelijk een ruit van zijn vrachtwagen had ingeslagen. Aanleiding tot de vernieling was een verkeersconflict op de Baroniebaan. Na een ergernis in het verkeer pakte de verdachte een wielmoersleutel en sloeg daarmee tegen de ruit van de vrachtwagen die daardoor brak. De politie stelde een onderzoek in en hield gistermiddag buiten heterdaad de verdachte aan.

Vrouw berooft van GSM. Politie zoekt getuigen

TILBURG De politie is een onderzoek gestart naar aanleiding van een beroving die gisteravond plaats vond op de Ringbaan West in Tilburg. Hiervan werd een 20-jarige Tilburgse vrouw het slachtoffer. De politie is op zoek naar getuigen.

De vrouw fietste even na 18.00 uur met haar fiets over de Ringbaan West. Ter hoogte van de kerk aan de overkant van de weg stopte ze en zette haar mobiele telefoon aan. Op dat moment passeerden haar twee jongens. Eén van hen sprak haar. Onder bedreiging van een steekwapen sommeerde hij haar de GSM af te geven. De verdachte, een blanke man tussen de 17 en 21 jaar met een lengte van ongeveer 1.80 meter fietste na de beroving weg in de richting van de Baroniebaan.

De politie onderzoekt de zaak en roept getuigen op zich via 0900 88 44 te melden. Meldingen kunnen ook anoniem worden doorgegeven via Meld Misdaad Anoniem (0800 7000).

Politie onderzoekt een poging aanranding

TILBURG De politie is een onderzoek gestart naar aanleiding van een poging tot aanranding die gisteravond plaats vond is in de Pastoor Le Blancstraat. Het slachtoffer, een 25-jarige Tilburgse vrouw, deed hiervan aangifte. De politie is op zoek naar getuigen.

De vrouw liep rond 21.00 uur vanaf de Goirkestraat de Pastoor Le Blancstraat in. Ze wilde haar weg vervolgen richting de Bisschop Bekkerslaan. In de Pastoor Le Blancstraat voelde het slachtoffer dat ze van achteren geduwd werd. Ze keek om en zag dat een onbekende man op dat moment een steekwapen uit zijn zak haalde. Van schrik kreeg het slachtoffer braakneigingen en boog voorover. Op dat moment poogde de man het slachtoffer te kussen. De verdachte koos het hazenpad toen een fietser en een auto de straat inreden. De man rende weg in de richting van de Goirkestraat De politie is op zoek naar deze getuigen. Hen wordt verzocht contact op te nemen met het algemene politienummer: 0900-8844

Auteur: Desiree Brabers