Persberichten Lekstroom, 11.55 uur

Utrecht, 16-01-2008

Opgespoord door politiehond

VIANEN Eén verdachte van inbraak werd op dinsdagavond 15 januari opgespoord door een politiehond.

Rond 20.10 uur kreeg de politie de melding dat op de Panoven door enkele jongens in een pand was ingebroken en dat zij nog binnen zouden zitten. Meerdere politie-eenheden gingen ter plaatse. Daar zagen agenten twee jongens bij het pand wegrennen: één rende in de richting van de tennisvelden, de ander rende het bos in. Bij een direct ingesteld onderzoek kwam het verdachte tweetal niet boven water.

Even later kwam een hondengeleider met een politiehond ter plaatse. De hond werd in het bos ingezet. Hij had al snel een spoor te pakken, dat naar een leeg kippenschuurtje leidde. Daar werd een vreemde kip aangetroffen: één van de verdachten, een 17-jarige jongen uit Vianen. Hij werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

Uit onderzoek bleek dat het niet om twee, maar om vier verdachten ging. De identiteit van een tweede verdachte, een 16-jarige jongen uit Vianen, werd vastgesteld. Hij werd tegen middernacht in zijn ouderlijke woning in Vianen aangehouden. Ook hij is in het politiebureau ingesloten.

In het pand aan de Panoven bleek inderdaad te zijn ingebroken. Daarbij waren vernielingen in het pand aangericht. Het is nog niet duidelijk of er daadwerkelijk wat is gestolen.

De politie zet het onderzoek naar de twee aangehouden en hun twee medeverdachten voort.

Vrouw beroofd

NIEUWEGEIN Op dinsdagavond 15 januari werd een vrouw van haar pinpas beroofd.

Rond 18.15 uur stond een 22-jarige vrouw uit Utrecht op de Noordstedeweg bij de bushalte ter hoogte van het postkantoor te wachten. Daar werd zij aangesproken door een man die haar verbaal bedreigde en er vervolgens met haar pinpas vandoor ging. Het hevig geschrokken slachtoffer rende weg richting City Plaza. Daar zag zij een man bij de fietsen staan. Mogelijk dat deze man getuige is geweest van de beroving.

Het slachtoffer liep direct door naar het politiebureau, liet daar haar bankpas blokkeren en deed aangifte van de beroving. Agenten hebben in de omgeving naar de verdachte gezocht, maar hij werd niet meer aangetroffen.

De verdachte was een donker getinte man van 20 25 jaar en 1.70 1.72 meter. Hij droeg een groene ¾ winterjas met een capuchon met lichtgekleurde bontkraag. Hij had de capuchon over zijn hoofd en een donkerblauwe effen sjaal voor zijn gezicht. Ook droeg hij een donkere broek en donkere schoenen.

Aan getuigen van de beroving of mensen die menen de verdachte te (her-)kennen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844.