Datum: 8 januari 2008

Hillegom Overval op dierenwinkel Een nog onbekend geldbedrag is maandag 7 januari buitgemaakt bij een overval op een dierenwinkel aan de Mariastraat. Rond 17.20 uur kwam daar een man binnen, bedreigde de eigenaresse van de zaak met een mes en eiste geld. Dit werd in de kassa van de winkel gevonden. De blanke man van rond de 1.85 meter, donkerblond haar en gekleed in de donker groene driekwart jas en blauwe spijkerbroek, verliet daarna de winkel en liep weg in de richting van de Weeresteinstraat. Van hem ontbreekt nog ieder spoor. De politie is op zoek naar mensen die de man mogelijk tussen 17.00 en 17.30 uur bij of in de omgeving van de winkel hebben gezien. Vermoedelijk kwam hij voor de overval vanuit de richting van de Hoofdstraat. Opvallend was dat hij tijdens de overval een grote zonnebril droeg. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie in Hillegom via 0900-8844.

Noordwijk Verkeersongeval Maandag 7 januari even voor 19.30 uur vond op de Van Berckelweg een verkeersongeval plaats. Een 60 jarige automobiliste uit Noordwijk reed vanaf het tankstation Shell de weg op, maar zag daarbij een 23 jarige bromfietsster uit haar woonplaats over het hoofd. Er ontstond een aanrijding tussen de twee. De bromfietsster werd voor controle overgebracht naar het LUMC.

Kaag Man verdronken Een 69 jarige man uit Teylingen is maandag 7 januari even na 18.00 uur levenloos in het water van de Kagerplassen aangetroffen. Familie die de man misten zijn naar hem op zoek gegaan. Bij zijn woonhuis zagen zij zijn boot niet liggen, waarna ze de Kagerplassen zijn opgevaren. Ter hoogte van de Julianalaan trof de familie de boot aan. De man werd verderop aangetroffen. Vermoedelijk is de man onwel geworden waarna hij te water is geraakt.

Leiden Schennispleger aangehouden Een 40 jarige man uit Leiden is dinsdag 8 januari rond 01.00 uur aangehouden nadat hij het op de Lammermarkt nodig vond om zijn geslachtsdeel uit zijn broek te halen en zo rond te lopen. Een man uit Hazerswoude-dorp en een vrouw uit Leiden waren hier ongewild getuige van. De verdachte is voor het verdere onderzoek ingesloten.

Alphen a/d Rijn Oplichter aangehouden Een 30 jarige illegaal in Nederland verblijvende Aziatische man is maandag 7 januari rond 15.30 uur aangehouden nadat hij bij een winkel in geluidsdragers aan de Van Mandersloostraat met een vals paspoort en valse creditcard geprobeerd had af te rekenen. De medewerker van de winkel ging de man achterna en in een warenhuis aan de Van Boetzelaerstraat door hem en een beveiliger aangehouden en overgedragen aan de gewaarschuwde politie. Uit zijn kleding kwam nog een origineel paspoort en meerdere creditcards. Hij is voor het verdere onderzoek ingesloten.

Alphen a/d Rijn Automobilist loopt weg na te water raken Een 47 jarige automobilist uit Maasdijk raakte maandag 7 januari rond 17.50 uur te water aan de Rijksweg N11 terhoogte van de Goudse Schouw. Hij verliet de auto en liep weg. De politie zocht naar de man. Rond 18.40 uur werd hij in een wachthokje op het NS-Station ontdekt. Hij was nat, verkeerde onder invloed van alcohol maar was verder ongedeerd. De politie hield de man aan en nam van hem een ademanalyse af. Het resultaat daarvan was 505 ug/l. (limiet 220 ug/l.) De politie heeft het rijbewijs van de man ingevorderd en maakt proces-verbaal op voor het rijden onder invloed en het verlaten van plaats ongeval.

Nieuwerbrug Verkeersongeval Maandag 7 januari om 16.15 uur vond een verkeersongeval plaats op de Hoge Rijndijk. Een 47 jarige automobilist uit Den Haag reed over de Hoge Rijndijk in de richting van de kruising met de Johan Willem Frisostraat. Op de kruising sloeg hij linksaf, maar zag daarbij een tegemoetkomende bromfietser over het hoofd. Er ontstond een aanrijding met de bromfietser, een 71 jarige man uit Nieuwerbrug. De bromfietser werd met onbekend letsel overgebracht naar het Hofpoort Ziekenhuis is Woerden.

Gouda Woninginbraken In een woning aan de Dobbestraat is dinsdagnacht 8 januari ingebroken. Om 01.10 uur hoorden de bewoners een harde klap. De man nam poolshoogte en zag dat de schuifdeur openstond. Uit de woning waren onder meer een televisie, een gsm en een laptop gestolen. Een buurtbewoonster had twee jongens uit de tuin van de woning zien komen. Maandag 7 januari eind van de middag werd ingebroken in een woning aan de Van Baerlestraat. Men heeft de voordeur geforceerd om binnen te komen. Uit de woning werd geld gestolen. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden via 0900 - 8844.

--------------------------------------------- einde berichten -----------------------------------------------------


---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305

---- --