Politie Zuid-Holland-Zuid

04/01 Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

Dordrecht, 04-01-2008

GESTOLEN FIETS
PAPENDRECHT De politie heeft op donderdagmiddag 3 januari een 16-jarige jongen uit Papendrecht aangehouden in de Stellingmolen. De politie controleerde de tiener, hij bleek op een gestolen fiets te rijden. Dit bleek na controle van het framenummer. De tweewieler is in beslaggenomen en gaat terug naar de rechtmatige eigenaar. De jongen verklaarde de fiets van een kennis gekocht te hebben terwijl hij wist dat het om een gestolen fiets ging. Er wordt proces-verbaal opgemaakt voor heling.

GEVALLEN
ALBLASSERDAM Een 23-jarige vrouw uit Dordrecht is donderdagmorgen 3 januari gevallen met een scooter. Dit gebeurde op het fietspad dat is gelegen naast de Grote Beer. De bestuurster deed onder het rijden haar jas dicht met twee handen. Hierdoor kwam zij ten val en brak haar linker onderbeen. Het slachtoffer werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

OPENLIJK GEWELD
GORINCHEM Vier jongens, drie van 14, 15 en 19 jaar uit Gorinchem en één van 23 jaar uit Oostvoorne, zijn door politieagenten aangehouden wegens openlijk geweld. Dit gebeurde op donderdagavond 3 januari 2008 omstreeks 19.00 uur in de Dokter Biegelstraat. De vier gooiden vuurwerk naar een 36-jarige man uit Gorinchem daar zijn twee honden uitliet. De honden schrokken van het vuurwerk. De man sprak de jongens daarop aan. Vervolgens kwam één van de jongens naar hem toe om vuurwerk te gooien. De man gaf deze jongen een forse duw en kreeg vervolgens een fiks aantal klappen van de jongens. De man belde de politie en deed aangifte. Politieagenten hielden na een zoekactie de vier verdachten in de omgeving aan. Ze zijn ingesloten en in verzekering gesteld. De politie heeft de zaak in onderzoek.

BRAND IN LEEGSTAANDE BOERDERIJ
SLIEDRECHT Op donderdagavond 3 januari 2008 omstreeks 19.45 uur brak brand uit in een leegstaande Boerderij op Baanhoek. De brand woedde binnen in de dichtgetimmerde pand. De brandweer bluste de brand. De boerderij wordt regelmatig bezocht door de jeugd en er schijnt ook af en toe een zwerver te verblijven. De brandweer zocht of er nog iemand in het pand aanwezig was. Het bleek dat er niemand in het pand aanwezig was. Baanhoek werd tijdens de bluswerkzaamheden afgesloten voor het verkeer. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand en sluit brandstichting niet uit.

WINKELDIEF THUIS OPGEHAALD
ALBLASSERDAM Een 29-jarige winkeldief uit Dordrecht is door politieagenten in zijn woning aangehouden. De man stal op donderdagavond 3 januari 2008 in een winkel aan de Kelvinring in Alblasserdam een koppeling voor een kraan van 11 euro. Hij verliet de winkel, stapte in zijn auto en reed weg. Zijn kenteken werd door de beveiliging opgenomen en zo stond de politie al heel snel aan zijn voordeur. De man bekende de diefstal en werd na verhoor heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

BEDREIGING
LEERDAM Een 36-jarige man uit Leerdam is door politieagenten aangehouden wegens vernieling en bedreiging. Dit gebeurde op donderdagavond 3 januari 2008 omstreeks 23.50 uur in de Donk. De man sloeg een ruit in van de woning van zijn ex-vrouw en bedreigde haar nieuwe vriend zijnde een 37-jarige man uit Moerkapelle. De verdachte is ingesloten en de politie heeft de zaak in onderzoek.

RIJDEN MET GESCHORST RIJBEWIJS
PAPENDRECHT Een 48-jarige man uit Papendrecht is tijdens een controle door politieagenten aangehouden wegens het rijden met een geschorst rijbewijs. Dit gebeurde op vrijdagochtend 4 januari 2008 omstreeks 06.00 uur op de Vondellaan. Na controle bleek de het rijbewijs was geschorst in verband met het rijden onder invloed. Politieagenten namen de auto in beslag. De verdachte is na verhoor heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.