Gemeente Baarn


Werkadviseur brengt ondernemers en werkzoekenden bij elkaar

Sinds kort heeft de gemeente Baarn een lokale jobhunter of werkadviseur in dienst: Dennis Dral. Dennis Dral gaat actief op pad bij het lokale en regionale bedrijfsleven om banen te koppelen aan werkzoekenden met een bijstandsuitkering.

Hoe gaat de werkadviseur te werk?
Dennis Dral werkt vanaf januari 2008 twee dagen in de week in Baarn. Hij maakt kennis met de Baarnse en regionale ondernemers én bijstandsgerechtigden. Met de bedrijven kijkt hij naar hun behoeften op het gebied van personeel. Welke werkzaamheden voeren zij uit? Welke type werknemer past er in het bedrijf? Samen met de ondernemers bespreekt hij de mogelijkheden om functies eventueel aan te passen aan de mogelijkheden van de werkzoekenden. Want door gesprekken met de werkzoekenden heeft hij ook een goed beeld van hun capaciteiten en mogelijkheden. Dennis: "Vaak is het zo dat 70% van de taken prima uit te voeren zijn door de werkzoekenden, maar 30% niet of moeilijker. Door die taken te scheiden van de functie of te zorgen voor extra begeleiding of scholing, is er vaak een goede match te maken."

Hoe gaat het verder?
Als er een combinatie te maken is, volgt er een sollicitatiegesprek tussen de werkgever en de werkzoekende. Verloopt het gesprek positief voor beide partijen, dan volgt een proefperiode van maximaal drie maanden. Dit is afhankelijk van het type werk. Daarbij worden afspraken gemaakt over de begeleiding van de werknemer met name in de beginperiode. Na de proefperiode volgt in principe een arbeidscontract. Overigens heeft het bedrijf geen enkele verplichting. Als het niet klikt, gaan het proces niet verder. Gaat het bedrijf wel verder met de werkzoekende en wordt de werkzoekende een arbeidscontract aangeboden van minimaal 26 weken dan kan het bedrijf ook aanspraak maken op een loonkostensubsidie.

Meer informatie:
Bedrijven die belangstelling hebben kunnen contact opnemen met Dennis Dral via email: dennis.dral@baarn.nl of mobiele telefoon: 06 - 20 33 47 30.