Nederland zoekt in 2008 nieuwe baan


94 procent respondenten stopt bij huidige werkgever

ROTTERDAM, 20071231 -- Een nieuwe baan staat hoog op de prioriteitenlijst van 2008. Uit onderzoek van www.werksite.nl blijkt dat maar liefst 94 procent van de bezoekers op zoek gaat naar een andere werkgever. Van alle respondenten werkt één op de drie nog geen jaar bij zijn huidige baas.

Hoger salaris gewenst
Belangrijkste redenen om een nieuwe baan te zoeken blijkt een hoger salaris (24%), minder stress (16%) en meer verantwoordelijkheid (12%). Onder de 2.000 respondenten werd ook opvallend vaak geantwoord dat er te weinig persoonlijke waardering wordt geuit door de werkgever. Het fileprobleem wordt slechts door 4% gezien als reden om te veranderen van baan.

Werksfeer verbeteren
De werkgever komt er met een gemiddeld rapportcijfer van een 6,5 redelijk positief van af. Verbeterpunten zijn de werksfeer en vertrouwen in de werknemer tonen. Vooral de optie om vaker thuis te werken blijft hierdoor vaak uit. Het aanbieden van een vast contract zou de werknemer doen besluiten om toch bij zijn huidige baas in dienst te blijven.

Te hoge werkdruk
Veel werknemers klagen dat de werkdruk wordt opgevoerd. Nieuwe collega's worden ondertussen niet aangenomen, waardoor het uitvalpercentage hoger wordt. Mede hierdoor heeft 41% van de respondenten een overspannen collega.

Werksite.nl helpt met beroepskeuze- en loopbaanoriëntatie. Bezoekers kunnen er onder meer een gratis beroepskeuzetest doorlopen, zie www.werksite.nl/beroepskeuzetest.