DagjeWeg.NL: elke minuut raak


EDE GLD, 20071228 -- Iedere minuut vindt een bezoeker een uitstapje op DagjeWeg.NL. Bezoekers vonden het uitje van de Chinese rivierboten het interessants. Dat blijkt uit onderzoek van de redactie.

DagjeWeg.NL analyseerde deze week de bezoekcijfers van 2007. De redactie van DagjeWeg.NL stelde uit de onderzoeksinformatie een top-10 samen van de populairste attracties.

De tien populairste uitstapjes van 2007
1. Chinese Rivierboten in Giessenburg
2. Baantjer Speurtocht in Amsterdam
3. Rondvaart en dagtocht Alkmaardermeer en Zaanse Schans
4. Fantasy Island in Ede
5. Gratis een TV-opname van de VARA bijwonen
6. Winkelen in Amsterdam
7. Zeilend naar het oude forteiland Pampus
8. Safaripark Beekse Bergen
9. De buitenactiviteiten van Good Event Store
10. Ontmoetingsreis in Breda

DagjeWeg.NL blijkt een goede inspiratiebron: in 2007 kregen de uitstapjes meer dan een half miljoen keer bezoek van een geïnteresseerde toerist. Dat betekent iedere minuut één tevreden bezoeker. De tocht met de Chinese rivierboten in het landelijke Giessenburg is bij bezoekers het populairst. "We zijn erg tevreden met dit resultaat", zegt uitgever Nando Eskes. "We voorzien blijkbaar in een behoefte. Mensen gaan graag een dagje weg. Wij bieden hen de mogelijkheid op hun gemak uit te zoeken waarheen."

DagjeWeg.NL is onderdeel van Eskes Media, uitgever van websites rondom toerisme en cultuur, en software rondom informatiemanagement. Naast DagjeWeg.NL geeft Eskes Media diverse andere sites uit, onder andere CCAgenda.nl en InternetWinkel.NL.