Vereniging Eigen Huis

Description: De tarieven voor het storten van bouwafval verschillen enorm. In sommige gemeenten is het gratis, elders wordt tot ¤ 440,- in rekening gebracht voor een gemiddelde hoeveelheid bouwafval. Dat blijkt uit een vergelijkend onderzoek van Vereniging Eigen Huis onder een representatieve steekproef van veertig gemeenten. Vereniging Eigen Huis vindt de tariefverschillen te groot en pleit ervoor dat deze worden teruggedrongen.

Eigen Huis: Grote tariefverschillen bouwafval

De tarieven voor het storten van bouwafval verschillen enorm. In sommige gemeenten is het gratis, elders wordt tot ⬠440,- in rekening gebracht voor een gemiddelde hoeveelheid bouwafval. Dat blijkt uit een vergelijkend onderzoek van Vereniging Eigen Huis onder een representatieve steekproef van veertig gemeenten. Vereniging Eigen Huis vindt de tariefverschillen te groot en pleit ervoor dat deze worden teruggedrongen.

Eenderde van de gemeenten brengt niets in rekening voor het storten van bouwafval. Den Bosch is met ⬠440,- de duurste van de onderzochte gemeenten. Andere gemeenten die in de top vijf voorkomen zijn Sittard-Geleen, Haren, Assen en Sliedrecht. Uit het onderzoek blijkt een gemiddeld tarief van ⬠159,-.

De kosten hebben betrekking op een hoeveelheid bouwafval van ruim twee kubieke meter die bij de uitbouw van een woning in één keer wordt ingeleverd bij het door de gemeente aangewezen afvalpunt.

Meer informatie

Bron: Vereniging Eigen Huis
Amersfoort, 28 december 2007

---

RSS-feed Vereniging Eigen Huis Dit bericht is ook in RSS-vorm beschikbaar. Meer informatie of abonneren? Lees verder