AEGON

Hoge rente op spaarloonrekening bij combinatie met levensloop

Per 1 januari 2008 verhoogt AEGON de spaarrente op de spaarloonrekening als tegelijkertijd een levenslooprekening wordt geopend. De spaarloonrente is vanaf 1 januari 4%*. AEGON wil met deze renteverhoging meer mensen bewegen om een levenslooprekening te openen. Nu blijven de meeste Nederlanders `uit gewoonte' meedoen aan spaarloon. AEGON maakt de jaarlijkse keuze tussen spaarloon en levensloop daarom gemakkelijker door dezelfde spaarrente te bieden. Voorwaarde is dat de werkgever spaarloon en levensloop collectief bij AEGON onderbrengt.

AEGON werkt er hard aan om de levenslooprekening tot een succes te maken in Nederland. Op 19 november organiseerde AEGON het Nationale Levensloop Debat in de RAI om de contouren van een betere levensloopregeling (naar analogie met de webwereld âLevensloop 2.0â genoemd) vast te stellen. Kamerleden van CDA, PvdA en GroenLinks schaarden zich op hoofdlijnen achter de belangrijkste aanbevelingen uit het Nationale Levenslooponderzoek, dat in opdracht van AEGON is uitgevoerd door Hans Anker. De hoofdpunten in Levensloop 2.0 zijn:
* De levensloop en spaarregeling moeten worden geïntegreerd. De levensloop moet voor iedereen worden opengesteld, dus ook voor zelfstandigen.

* Werkgevers moeten in staat worden gesteld om maatwerk te leveren, waardoor werkgevers extra geprikkeld worden deel te nemen aan de regeling.

* Tevens moet de regeling transparanter, met een duidelijk zichtbare overheidstoeslag vooraf.

Een volledige versie van het onderzoek en de aanbevelingen van Hans Anker is te vinden op www.hetnationalelevensloopdebat.nl.

28-12-2007