Politie Kennemerland

Nieuwsberichten 28 december

Regio, 28-12-2007

Twee mannen aangehouden

IJMUIDEN- 27 december. Politiemensen hielden omstreeks 22.30 uur op de IJmuiderstraatweg twee mannen aan. De twee hadden voor de woning onenigheid gekregen met de 43-jarige bewoner, wat uitmondde in een worsteling. De verdachten, een 49-jarige man uit IJmuiden en een
35-jarige man uit Velsen, wilden daarnaast de woning niet verlaten. Beiden zijn aangehouden en overgebracht naar een politiebureau, waar ze zijn ingesloten.

De oorzaak van de onenigheid ligt in de relationele sfeer.

Diefstal na babbeltruc

ZWANENBURG- 27 december. Een onbekend gebleven man heeft omstreeks
15.00 uur bij enkele woningen op de Banne aangebeld en om geld gevraagd of om geld te wisselen. Bij één van de woningen heeft hij kans gezien drie portemonnees weg te nemen.

De politie waarschuwt voorzichtig te zijn met dit soort zaken. Wilt u iemand geld geven of geld voor hem wisselen, sluit u dan de voordeur als u bijvoorbeeld uw portemonnee gaat pakken. Laat onbekenden niet zomaar binnen in uw huis, vaak worden dit soort diefstallen vliegensvlug gepleegd.

Rijbewijs kwijt na rijden onder invloed

HOOFDDORP-28 december. Politiemensen zagen omstreeks 02.30 uur een auto slingeren over de Van Heuven Goedhartlaan en zetten de auto aan de kant van de weg. De 50-jarige Hoofddorpse bestuurder bleek onder invloed van alcohol te rijden. Ademanalyse op het politiebureau gaf aan dat de man een promillage had van 1,38, bijna drie keer de wettelijk toegestane waarde. Hij kreeg hiervoor een proces-verbaal uitgeschreven. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd, zijn auto moest hij laten staan.

Snorfietsster gewond na aanrijding

IJMUIDEN- 28 december. Een 20-jarige vrouw uit Velsen raakte omstreeks 00.30 uur gewond toen zij op de kruising van de Wijk aan Zeeweg en de Reinier Claeszenstraat in aanrijding kwam met een auto bestuurd door een 21-jarige man uit Velsen. De vrouw is door ambulancepersoneel met diverse verwondingen vervoerd naar een ziekenhuis. Zij mocht later in de nacht het ziekenhuis weer verlaten. Hoe de aanrijding heeft kunnen gebeuren, wordt onderzocht.

Oliebollenkraam bestolen
ZWANENBURG- 27 december. Onbekenden hebben tussen donderdag 18.00 uur en vrijdag 08.00 uur twee gasflessen weggenomen bij een oliebollenkraam op de Dennenlaan. Via de zijkant van de kraam werd toegang verschaft. De waarde van de gasflessen is ongeveer 50 euro.