Electrabel


Electrabel betrekt nieuw kantoor in Zwolle PDF versie dinsdag 18 december 2007

Zwolle - Electrabel zal medio 2010 haar intrek nemen in een nieuw "multi-tennant" kantoor aan de Grote Voort te Zwolle, dat in opdracht van Spoolderwerk BV (een samenwerkingsverband van Trebbe Bouw, Moes Bouwgroep en DLH Ontwikkeling) voor de markt is ontwikkeld. Electrabel zal voor haar nieuwe hoofdvestiging Nederland in het gebouw, dat een vloeroppervlak heeft van ca. 29.000m2 bvo met ca. 450 parkeerplaatsen, ca. 20.000 m2 bvo aanhuren voor een initiële periode van 10 jaar.

Het nieuwe gebouw verrijst prominent naast de IJsseltoren van ABN AMRO op de "kop" van de Voorsterpoort. Het ontwerp is van Rene Steevensz van PPKS Architects uit Chicago en bestaat uit een compositie van twee kantoorgebouwen van respectievelijk 10 en 16 verdiepingen op een gebouwde parkeergarage van vier lagen. Spectaculair is de verbinding over vier verdiepingen van de twee torens die het gebouw tot één geheel vormt. De bouw begint in de tweede helft van 2008.

Bramer Bedrijfsmakelaar heeft namens Spoolderwerk BV de transactie met Electrabel tot stand gebracht. Electrabel heeft zich in de onderhandelingen laten bijstaan door AOS Studley.