Politie Rotterdam Rijnmond


Uitgave donderdag 27 december

* ERNSTIG VERKEERSONGEVAL
DIRKSLAND - Op de Oudelandsedijk, tussen Nieuwe Tonge en Dirksland, vond vanmorgen een verkeersongeval plaats, waarbij een 28-jarige vrouw uit Nieuwe Tonge ernstig gewond raakte. Door nog onbekende oorzaak raakte de bestuurster van een personenauto de macht over het stuur kwijt. De wagen reed door het gras de dijk af en kwam op z'n kop in een sloot terecht. Dit gebeurde om even voor halfacht donderdagmorgen. De bestuurster is door de brandweer uit de wagen gehaald en gereanimeerd. Het mobiel medisch team werd ingezet. Ze is in ernstige toestand overgebracht naar het Erasmus MC in Rotterdam.


* OVERVAL SUPERMARKT
ROTTERDAM - Twee mannen met bivakmutsen op hebben donderdagmorgen een supermarkt aan de Schepenstraat overvallen. Ze zijn er met een nog onbekend geldbedrag vandoor gegaan. Omstreeks vijf over tien stapten twee gemaskerde mannen de zaak binnen. Met een moker sloegen ze de ruit van het kantoortje kapot en bedreigden de aanwezigen met een vuurwapen. Ze maakten zich uit de voeten met een nog onbekend geldbedrag. De daders waren op een bromfiets gearriveerd en zijn er ook mee weggereden. In de Dresselhuijsstraat hebben ze de brommer achtergelaten en zijn vermoedelijk te voet verder gegaan. Getuigen die iets van de overval hebben gezien, het tweetal heeft zien vertrekken of ze in de omgeving hebben gesignaleerd worden verzocht contact op te nemen met de recherche van het district Noord via tel. nr. 0900 - 8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800 - 7000.

Uitgave woensdag 26 december

* WANBETALENDE AUTOMOBILIST ZONDER RIJBEWIJS AANGEHOUDEN

ROTTERDAM - Politieagenten van district Oost hebben dinsdagmiddag een automobilist aangehouden. De 23-jarige Rotterdammer viel op doordat hij rond vier uur midden op het Oostplein zijn voertuig stilzette om een gesprek met een andere automobilist aan te gaan. Hierop is hij staande gehouden. Na onderzoek bleek dat hij geen identiteitsbewijs kon tonen. Hierop is hij overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Hieruit werd duidelijk dat het rijbewijs van de Rotterdammer ingenomen was en dat hij nog een boete van 525 euro moest betalen. Na betaling van deze bekeuring is hij heengezonden. Hij is ook bekeurd voor het rijden zonder rijbewijs.


* INBREKER AANGEHOUDEN
ROTTERDAM PRINSENLAND - Politieagenten van district Oost hebben dinsdagmiddag een inbreker aangehouden. Een alerte omwonende zag dat er ingebroken werd bij een woning aan de Dreessingel. Hij waarschuwde de politie rond vier uur, gaf het signalement door en achtervolgde de verdachte. Het signalement van deze verdachte werd verspreid onder surveillerende agenten. Zij zagen een man die voldeed aan het signalement op Metrostation Schenkel. Op het moment dat zij hem aan wilden spreken ging hij er vandoor. Na een korte achtervolging werd 27-jarige aangehouden op de parkeerplaats aan de Kralingseweg. Hij droeg verschillende inbraakmiddelen bij zich. Hierop is hij overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Daaruit bleek dat de man inderdaad had ingebroken bij het betreffende pand en onder andere een laptop had meegenomen. Deze is terug gegeven aan de rechtmatige eigenaar. De inbraakmiddelen zijn in beslaggenomen. De inbreker, zonder vaste woon of verblijfplaats, is ingesloten.


* ONEERLIJKE COLLECTANT AANGEHOUDEN
VLAARDINGEN - Politieagenten van district Waterweg-Noord hebben dinsdagmiddag een jonge collectant aangehouden. De 13-jarige inwoner van Vlaardingen zou geld ophalen voor een sponsorloop. Een alerte bewoner bedacht echter dat deze sponsorloop tijdens sinterklaas gelopen was. Hierop werd de politie gewaarschuwd. Agenten waren snel op de Madoerastraat waar ze de jongen rond half twee aan konden houden. Hij is overgebracht naar het politiebureau in afwachting van het onderzoek.


* BRANDJE OP TERREIN; VERDACHTE AANGEHOUDEN

ROTTERDAM SPAANSE POLDER - Politieagenten van district Waterweg-Noord hebben in de nacht van dinsdag op woensdag een man aangehouden. De man wordt verdacht van het in de brand steken van een container en een roldeur. Na een melding van de beveiligingsbeambte waren gealarmeerde agenten rond drie uur aanwezig op het terrein aan de Groothandelsmarkt. Hier aangekomen bleek er slecht één man op het terrein aanwezig. Deze 24-jarige inwoner van Alphen aan den Rijn is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in afwachting van het onderzoek.


* AANHOUDING NA INBRAAK BIJ EX-VRIENDIN
SPIJKENISSE - Politieagenten van district de Eilanden hebben dinsdagavond een man aangehouden. Na een melding dat er op de Lavasdonk een deur van een woning ingetrapt werd, gingen agenten rond half tien ter plaatse. Hier aangekomen troffen ze de bewoonster in de toilet aan, waar zij zich had opgesloten. Haar ex-vriend liep door de woning en verzamelde spullen. De vrouw gaf aan dat haar 26-jarige ex-vriend niet meer in de woning mocht komen. Hierop is de inwoner van Hellevoetsluis aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.


* BEKEURD NA VUURWERKMISBRUIK
ROCKANJE - Politieagenten van district de Eilanden hebben in de nacht van dinsdag op woensdag een man bekeurd. De 22-jarige inwoner van Rockanje stak rond kwart over twaalf een nitraatbom af naast een fietsenwinkel aan het Raadhuisplein waardoor het alarm van de winkel afging. Surveillerende agenten zagen en gaven de jongen een bekeuring.


* AANHOUDING NA BEDREIGING 'STIEFVADER'
ROTTERDAM - Politieagenten van district centrum hebben in de nacht van dinsdag op woensdag een man aangehouden. De 21-jarige Rotterdammer was niet blij met de nieuwe relatie van zijn moeder. Nadat hij rond half vier aangeschoten thuiskwam ontstond er een woordenwisseling tussen de twee. Dit mondde uit in een krabpartij waarbij de 'stiefvader' een verwonding in het gezicht opliep. Ook dreigde de zoon met een keukenmes. Hierop is de politie gewaarschuwd. Zij hielden hem aan in de woning aan de Beukelaarstraat en brachten hem naar het politiebureau voor verhoor. Hij is ingesloten in afwachting van het onderzoek.


* SCOOTERBESTUURDER RIJDT TEGEN AUTO NA ALCOHOLGEBRUIK

ROTTERDAM NOORD - Politieagenten hebben dinsdagavond een scooterbestuurder aangehouden. De 22-jarige Rotterdammer reed rond half elf tegen een geparkeerde auto op de Kleiweg aan. Gealarmeerde agenten waren snel aanwezig. Uit de blaastest bleek dat de man teveel gedronken had. Ook was hij niet in het bezit van een rijbewijs. Hierop is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.


* DIEF AANGEHOUDEN
BLEISWIJK - Politieagenten van district Noord hebben dinsdagavond een inbreker aangehouden. Nadat de man rond kwart over tien tegen een voorbijganger opschepte over een kraak die hij eerder die dag had gezet waarschuwde deze de politie. Aan de hand van het gegeven signalement troffen de agenten de verdachte aan op de Dorpsstraat/Lijsterlaan. Tijdens onderzoek bleek de 41-jarige Rotterdammer een grote hoeveelheid kleingeld op zak te hebben. Hierop is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Uit het verhoor bleek dat het geld afkomstig was uit een kerk aan de Dorpsstraat, waar eerder die dag ingebroken was. Het geldbedrag is teruggeven aan de kerk. De verdachte is ingesloten in afwachting van het onderzoek.


* VROUW GEWOND NA AANRIJDING
ROTTERDAM - Een 54-jarige vrouw is dinsdagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding. Rond kwart over twaalf kwam haar personenauto door nog onbekende oorzaak terecht onder een geparkeerde vrachtwagen met oplegger. Het slachtoffer werd snel uit de auto gehaald en gaf aan last te hebben van haar borst en been. Ambulancepersoneel heeft de Rotterdamse overgebracht naar het Zuiderziekenhuis.

Copyright © 2007 Politie Rotterdam-Rijnmond - disclaimer