ABVAKABO FNV

Stem voor nieuw sectorbestuur Zorg

Breng uw stem uit voor een nieuw sectorbestuur zorg. Achttien enthousiastelingen hebben zich kandidaat gesteld; stem op maximaal tien kandidaten en beslis zo mee wie de komende vier jaar het sectorbestuur zorg vormen. Uiterlijke stemdatum: 17 januari 2008.

Wat doet het sectorbestuur zorg?

Het sectorbestuur is een bestuur op basis van de statuten en het huishoudelijk reglement van ABVAKABO FNV. De taken liggen daarin vast. Het gaat daarbij o.m. om het vaststellen van het sectorbeleid bijvoorbeeld door het opstellen van een meerjarig werkplan de uitvoering daarvan en inhaken op actuele ontwikkelingen. In dat werkplan worden keuze's gemaakt uit het algemene bondsbeleid. Ook neemt het sectorbestuur standpunten in namens de sector zorg als het gaat om vertegenwoordiging in de bondsraad (het parlement van de bond). Het sectorbestuur besluit ook over onderwerpen die gaan boven de cao. Denkt u daarbij aan pensioenen en sociale zekerheid.

Kandidaten

Achttien enthousiastelingen hebben zich kandidaat gesteld en stellen zich op het stemformulier aan u voor. Wie zijn zij en waarom willen ze zitting nemen in het sectorbestuur leest u hieronder. Op het bijgevoegd stemformulier kunt u vervolgens maximaal tien kandidaten aanvinken. Doen! Want zo beslist u mee wie de komende vier jaar het sectorbestuur zorg vormen.


* De heer L.A. Maaskant
De heer Maaskant (52) is werkzaam als magazijnmeester in een rheumaverpleeghuis. Hij zit momenteel in het sectorbestuur en stelt zich opnieuw verkiesbaar. `ik heb al veel ervaring opgedaan. Veel informatie die ik krijg als bestuurslid, geef ik door op mijn werk. Voor mezelf is het karwei - mijn taak als bestuurslid - nog niet af en daarom stel ik me voor de volgende vier jaar kandidaat.'


* De heer J.B.Klaverdijk
`Ik ben betrokken en wil graag mijn kennis en vaardigheden ten dienste stellen voor onze bond.' Dat is de motivatie van de heer Klaverdijk (55) voor zijn kandidatuur. Hij is werkzaam bij Stichting Pameijer in Rotterdam als vakbondsconsulent eerste lijn.


* De heer S. Tesfaye
De heer Tesfaye (53) werkt als groepsbegeleider bij de landelijke Zorggroep Sint Maarten. `Ik ben zeer nauw betrokken met de zorg. Ik vind en denk dat de sectorzorg mijn ervaring en kennis goed kan gebruiken. Continuiteit in de sector zorg vind ik belangrijk. Alle belangrijke motivatie - het geluid van de werk vloer - moet goed gehoord worden.'


* De heer J.M.J. Arts
De heer Arts (60) is werkzaam als logistiek medewerker Klinische Farmacie in het Canisius-Wilhelmina ziekenhuis in Nijmegen. Hij is nu ruim vier jaar lid van het Sectorbestuur Zorg: `Ik zou nog graag een zittingsperiode willen volmaken. Vooral om mogelijkheid te hebben de kennis en de ervaring door te geven aan de volgende generatie.'


* De heer E.P. van Kooten
De heer Van Kooten stelt zich kandidaat vanwege zijn duidelijke visie op zorg en de mogelijkheden daarvan. `Inbreng van deze visie samen met een kritische blik op gevoerd beleid zullen in mijn ogen een zinvolle bijdrage leveren aan toekomstig beleid. Invloed op eigen werk en ontwikkeling in de uitvoer vind ik belangrijk.' Van Kooten (41) is werkzaam bij 's Heerenloo Zorggroep Midden Nederland als coördinator crisis-en trainingsafdelingen.


* Mevrouw Alleblas - Westerbeke
`Ik wil dat de kraamzorg in alle lagen van de bond vertegenwoordigd is', dat is de korte, krachtige motivatie van mevrouw Alleblas - Westerbeke (50) voor haar kandidatuur. Ze werkt als kraamverzorgende bij Careyn Kraamzorg.


* De heer H.B.P. Freriksen
`Ik stel mij kandidaat omdat ik veel kritiek heb op het functioneren van de bond en er zelf eens weer aan mee wil werken. Daarnaast is er veel mis in de zorg en vind ik dat er te weinig opositie gevoerd wordt vanuit het veld. Men laat teveel gebeuren.' De heer Freriksen (57) is teamleider bij Rivas Zorggroep.


* Mevrouw Jacobs
Mevrouw Jacobs (27) wil graag inspraak hebben. `Mijn SPH-opleiding heeft mij gestimuleerd om bezig te zijn met beleid en management in de zorgsector. Ik heb nog geen ervaring op dit gebied en wil graag kennis op doen.' Ze is groepsbegeleider bij Koraal Groep.


* De heer L.H.M.L. Rutten
Na 25 jaar werkgeverservaring als manager HRM in de zorgsector vindt de heer Rutten (58) dat hij voldoende bestuurlijke bijdrage kan leveren in het sectorbestuur. Hij werkt bij Stichting Proteion Zorgcentra.


* De heer E.J.H. van Dijk
`Ik stel me kandidaat omdat ik zelf ongeveer 7 jaar in de zorg werk als groepsleider en ik de praktijk mee kan nemen naar het sectorbestuur als ik gekozen wordt.' De heer Van Dijk (40) werkt bij De Eik, orthopedagogisch centrum.


* De heer H.P.E. Hamers
Ik stel me kandidaat omdat ik denk dat het voor mij een mooi moment is om over de beleidsmatige muur van enkel de ziekenhuizen heen te kijken. Wat speelt er in de rest van de sector, hoe is daar grip op te krijgen, wat voor invloed hebben de diverse sectoronderdelen op elkaar? De heer Hamers (57) werkt in het Spaarne Ziekenhuis als anesthesie assistent.


* Mevrouw P.P.E Wijnker
Mevrouw Wijnker (50) is werkzaam als verzorger IG bij Amsterdam Thuiszorg. `Ik stel me kandidaat omdat ik het een uitdaging vind mee te denken en praten over plannen die bijdrage aan een optimale zorg voor leden. Ik ben werkzaam in de zorg en student HBO personeelsmanagement. En ik denk dat deze combinatie een prima uitgangspunt is om me in te zetten.'


* Mevrouw B.Fest
`Ik denk dat ik met mijn kennis van de diverse zorg cao's een bijdrage kan leveren aan het bondsbeleid met betrekking tot de arbeidsvoorwaarden binnen de sector zorg,' aldus mevrouw Fest (54) over haar kandidaatstelling. Ze is werkzaam als personeelsfunctionaris bij Stichting ZorgSaam Zeeuws-Vlaanderen.


* Mevrouw A.S van Iwaarden
Mevrouw Van Iwaarden (41) is jarenlang werkzaam in de zorgsector
-met name het verpleeghuis. Nu werkt ze bij Florence als verzorgende niveau 3. `Door mijn ervaring in het werkveld, als voormalig or-lid en als vakbondsconsulent vind ik dat ik voldoende inbreng heb voor het sectorbestuur zorg.'


* Mevrouw van der Moolen
Mevrouw Van der Moolen (43) heeft het idee heb dat de zorg sterke mensen nodig heeft die niet bang zijn om hun stem te laten horen. `Ik zou graag die stem zijn!' Ze werkt als begeleider bij Amerpoort, dienstverlening voor mensen met een beperking.


* Mevrouw J. Meere - Nijdam
`Ik stel mij kandidaat om dat ik persoonlijk van mening ben dat ik op een constructieve, enthousiaste, motiverende, inspirerende en heldere wijze mijn bijdrage kan leveren ten behoeve van het vakbondswerk. Met als doelstelling
belangenvertegenwoordiging/behartiging voor alle medewerkers (achterban).' Mevrouw Meere (50) is werkzaam bij Stichting Parnassia Bavo groep GGZ zorgbedrijf Palier, als persoonlijk begeleider.


* Mevrouw M. Klein
Mevrouw Klein (38) wil opkomen voor de collectieve belangen van werknemers, en ze wil daarin een aansturende rol spelen. `Uit eigen ervaring als voorzitter van de ondernemingsraad op mijn werk weet ik hoe belangrijk het is om met z'n allen op te komen voor werknemersbelangen.' Klein werkt bij Amsta als PB'er (zorgcoördinator).


* Mevrouw M. Dijke
`Ik stel me kandidaat omdat ik een bestuurlijke bijdrage wil leveren aan het behartigen van de belangen van de leden van onze vereniging en specifiek voor de leden uit de sector zorg.' Mevrouw Dijke (29) werkt bij Meavita als zorgcoördinator en is sinds twee jaar vrijgesteld voor de medezeggenschapsraad.

Naar het stemformulier
28-12-2007, Geestelijke gezondheidszorg, Gehandicaptenzorg, Thuiszorg, Verpleeg- en verzorgingshuizen, Ziekenhuizen | Meer over: geestelijke gezondheidszorg, gehandicaptenzorg, thuiszorg, verpleeg- en