Gemeente Zandvoort


Extra bestuurlijke maatregel - cocaïnetent drie maanden dicht

Het besluit is genomen. De termijn van de aangekondigde extra bestuurlijke maatregel vastgesteld. De inrichting aan de Paradijsweg 1 gaat dicht. De Burgemeester van Zandvoort heeft het deze week besloten. Het is een exclusieve burgemeestersbevoegdheid. Eerder heeft Meijer al aangegeven hiervan gebruik te willen maken.

Besluit
Gezien de rapportage van de Politie Kennemerland - Zuid en de daarin vermelde constateringen beveelt de burgemeester de sluiting van de inrichting aan de Paradijsweg 1 te Zandvoort, dat in gebruik is als sportschool/fitnesscentrum en bekend staat als Fitness Paradise, met ingang van 18 december 2007 tot en met 17 maart 2008. De burgemeester heeft dit besloten op grond van de Opiumwet en in de wetenschap dat in en bij de inrichting het verkopen van verdovende middelen heeft plaatsgevonden. Het gaat om een extra bestuurlijke maatregel bovenop de strafrechtelijke maatregelen.

Aangepast
Na aanvankelijk ingezet te hebben op een sluiting van zes maanden, is het dan nu u drie maanden geworden. De overweging die hieraan ten grondslag heeft gelegen staat als volgt verwoord in het begeleidend schrijven: 'Vanwege het feit dat pas vanaf 28 oktober 2007 is geconstateerd dat de overtreding plaatsvindt, acht ik (de burgemeester, noot red.) het aannemelijk dat hierdoor nog niet een zodanige naamsbekendheid heeft kunnen optreden dat een langere sluiting van zes maanden noodzakelijk is. Een aanpassing van de termijn van sluiting zoals door u (de vertegenwoordiger van Fitness Paradise, noot red.) voorgesteld acht ik daarom gerechtvaardigd.'