Ingezonden persbericht


()

Maastricht 28 december 2008 - Na de 2 succesvolle openingsconcerten van André Rieu's World Stadium Tour in Toronto, worden er nu vijf extra concerten toegevoegd aan de tourlijst. Er waren al concerten gepland in Duitsland, België, en Nederland. Maar nu komen daar de concerten bij in Parijs, Melbourne, Adelaide, Sydney en Brisbane.

Tijdens de World Stadium Tour reist André Rieu met het grootste mobiele decor ooit. Een replica op ware grootte van het Sissi paleis uit Wenen. In totaal doen meer dan 250 artiesten en 36 paarden mee aan deze show.

Op 29 augustus is een concert gepland in het Stade de France in Parijs. Met 80.000 zitplaatsen het grootste stadium van Frankrijk.

Vanaf november start de Australië-tour. Het zal voor het eerst zijn dat Rieu met zijn orkest zal optreden in Australië. Begin dit jaar brak de violist definitief door Down Under. Hij brak alle records door met 9 dvd's de eerste 9 plaatsen te bezetten in de top tien. Inmiddels zijn alle dvd's meermaal goud of platina.

"Het succes in Australië kwam voor mij als een grote verrassing. Via een kleine tv zender zijn daar dvd's uitgezonden en toen is het echt snel gegaan. De mensen vinden onze programma's blijkbaar mooi. Voor we het in de gaten hadden stonden we met 9 dvd's in de top tien. Dat is in Australië nog nooit eerder gebeurd" aldus André Rieu.

Op 14 november reizen ze eerst af naar Melbourne voor twee concerten in het Telstra Dome stadium. Drie dagen later op 18 november volgt Adelaide. 29 november staan ze in het Telstra Stadium in Sydney en op 3 december sluiten ze de Australische tour af in Brisbane in het Suncorp Stadium. Met ruim 52 duizend zitplaatsen de thuishaven van de nationale rugby ploeg.

In de laatste top 100 lijst van wereldwijde ticketverkoop werd positie 9 bezet door André Rieu. Nog voor o.a Celine Dion, Kylie Minogue en The Police.

()

()

Tourdata World Stadium Tour:

- LTU Arena ­ Düsseldorf - 15 Maart 2008

- Amsterdam ArenA ­ Amsterdam - 28 Juni 2008

- Festwiese ­ Leipzig - 12 Juli 2008

- Stade de France ­ Parijs - 29 Augustus 2008

- Koning Boudewijn Stadion - Brussel - 13 September 2008
- AAMI Stadium ­ Adelaide - 18 November 2008

- Telstra Dome ­ Melbourne - 14 & 15 November 2008
- Telstra Stadium ­ Sydney - 29 November 2008

- Suncorp Stadium ­ Brisbane - 3 December 2008


()

()


()

Liever geen persberichten meer ontvangen? Reply deze mail en zet 'uitschrijven' in het onderwerp.