Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Apeldoorn - Graffity-spuitende jeugd naar project         |
De politie heeft donderdag 27 december vijf jongens en een meisje uit Apeldoorn, variërend in leeftijd tussen de 13 en 15 jaar, aangemeld bij het jeugdpreventieproject. De jongelui waren betrokken bij het aanbrengen van graffity op een schoolgebouw aan de Zilverschoon in Apeldoorn eerder op de dag.

De politie kreeg rond 13.30 uur een melding dat er op bovengenoemde locatie graffity op een schoolgebouw was gespoten. Toen agenten ter plaatse gingen, kwamen zij op de Sluisoordlaan een groepje jongelui tegen. Bij het aanspreken stoof de groep uiteen, maar agenten slaagden er na onder meer een korte achtervolging te voet in om twee jongeren aan te houden. Een derde kon later in een winkelcentrum worden aangehouden. Drie anderen werden eveneens in de kraag gevat en op het politiebureau bleken zij bij betrokken te zijn geweest bij het aanbrengen van de graffity. Zij worden allemaal aangemeld bij het jeugdpreventieproject waar een passende maatregel zal worden opgelegd.

|     |Apeldoorn - Boete na alcoholgebruik                       |
Een 35-jarige automobilist uit Apeldoorn bleek vrijdag 28 december tijdens een controle op de Arnhemseweg in Apeldoorn onder invloed van alcohol. De man heeft een boete en een rijverbod gekregen.

Surveillerende agenten controleerden de man omstreeks 00.45 uur. Een blaastest op straat wees het gebruik van alcohol uit, waarop de man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar resulteerde een ademanalysetest in 0.9 promille.

|     |Apeldoorn - Drietal verdacht van auto-inbraken            |
De politie heeft vrijdag 28 december twee mannen uit Apeldoorn (18 en 20 jaar) en een 18-jarige inwoonster van Apeldoorn aangehouden op verdenking van diefstal uit meerdere auto's. De drie verdachten werden in verband met het onderzoek ingesloten.

De politie werd rond 04.40 uur gebeld met de mededeling dat op de Houtsnijdershorst in Apeldoorn waarschijnlijk werd ingebroken in een auto. Korte daarna kwam een tweede melding binnen over een mogelijke auto-inbraak aan de Kooikersdreef. De politie stelde direct een onderzoek in en op basis van de doorgegeven signalementen konden agenten het drietal rond 06.00 uur bij een woning aan de Ratelaar aanhouden. Zij werden in verband met het onderzoek ingesloten. De politie vermoedt dat het drietal meerdere autokraken heeft gepleegd. Bij hen zijn ook goederen aangetroffen die mogelijk van diefstal uit auto's afkomstig zijn, maar waarvan nog geen aangifte werd gedaan. De politie verzoekt gedupeerden van auto-inbraken met klem om alsnog aangifte te doen. Aangifte doen kan na een telefonische afspraak of via internetsite www.politie.nl

Einde berichten


---


---


---

---- --