Politie Amsterdam-Amstelland



Politie zoekt getuigen straatroof Kinkerstraat / Kinkerstraat (28/12/07)

De politie is op zoek naar getuigen van een straatroof op een 84-jarige vrouw die dinsdagmiddag rond 12.00 uur plaatsvond op de Kinkerstraat. Het slachtoffer liep daar letsel bij op en is opgenomen in het ziekenhuis.

De vrouw liep op de Kinkerstraat, tussen de Hema en de Ten Katestraat, toen zij een ruk voelde aan haar handtas. Een straatrover probeerde haar tas te bemachtigen door er stevig aan te rukken. In eerste instantie wist de vrouw haar tas vast te houden. Door haar val en opgelopen letsel moest ze toch haar tas loslaten. Daarbij liep ze een gebroken vinger, ontwrichte schouder en een ribfractuur op. De straatrover rende de Kneppelhoutstraat in.

Het signalement van de dader is als volgt: - negroïde man - postuur: atletisch, gespierd - leeftijd: 25 à 30 jaar oud - lengte: 1.80-1.85 m lang - kort kroes haar - kleding: donkerblauwe/grijze jas & spijkerbroek.

De wijkteamrecherche van bureau Houtmankade wil graag in contact komen met eventuele getuigen in deze zaak, zij kunnen bellen met (020) 559 47 00