RTV-Noord-Holland

Persbericht RTV N-H 28 december 2007

Succesvol jaar 2007!

Het afgelopen jaar was het succesvolste in het bestaan van Radio Noord- Holland. In 2007 sneuvelden diverse radiorecords en in de maanden april/mei en juli/augustus was Radio Noord-Holland marktleider en dat is voor een randstedelijke regionale omroep heel bijzonder. Vergelijk het maar met FC Haarlem dat Nederlands voetbalkampioen wordt of AZ dat de Champions League wint. Niets meer en niets minder.

"Onze grote concurrent voor het marktleiderschap in onze provincie is Radio 538. Als je dan weet dat een populaire DJ daar net zoveel verdient als onze volledige nieuwsredactie bij de radio, is het duidelijk hoe trots we zijn op het moment dat we op nummer 1 staan", luidt de uitleg van hoofdredacteur Dink Binnendijk.

"Net zo goed als het een feit is dat Radio 2 jaarlijks een pr- en marketingbudget heeft waarmee wij jaren vooruit zouden kunnen. Als je nou toch al die publiciteit ziet rond de Top-2000. En tegen dat geweld moeten wij als regionale omroep opboksen. AZ uit tegen AC Milan en Real Madrid, vergelijk het daar maar mee. En het mooie is dat we niet alleen overeind blijven, maar gewoon in de top meedraaien en bijvoorbeeld Radio
2 ver achter ons houden. Dat is toch een ongelofelijke prestatie en een geweldige beloning voor al onze medewerkers die al jarenlang kwaliteit afleveren", vervolgt Binnendijk.

De luistercijfers van 2007 passen perfect in de opmars van Radio Noord- Holland in de afgelopen jaren. Tot 2004 was het uitzonderlijk als de omroep een marktaandeel scoorde van 10 procent en hoger. Dat gebeurde in de 15 jaar ervoor slechts 5 keer. Vanaf 2004 is de opmars begonnen. In dat jaar was het gemiddeld marktaandeel 9,6 procent; in 2005 steeg het aandeel naar 9,9 procent en vorig jaar doorbrak Radio Noord-Holland voor de eerste keer in haar radiogeschiedenis de grens van 10 procent met een gemiddeld marktaandeel van 11,2 procent. In het afgelopen jaar werden alle records gebroken. En het ziet er naar uit dat het marktaandeel in 2007 boven de 12 procent zal uitkomen.

In de laatste luistermeting over oktober/november was het marktaandeel van Radio Noord-Holland wederom ongekend hoog met 13,8 procent. Daarmee moest de regionale omroep in haar eigen provincie alleen Radio 538 voor laten gaan. Dit commerciele station is marktleider met een aandeel van 14,9 procent. Derde op de Noord-Hollandse radioranglijst is Sky Radio met 10,3 procent, gevolgd door Radio 2 met 9,6 procent en Radio 1 met 7,8 procent.

"Prachtige cijfers voor onze omroep natuurlijk. Maar zeker geen garantie voor de toekomst. We moeten in alle bescheidenheid keihard blijven werken en programma's maken die onze trouwe luisteraars waarderen. Bij ons staan de luisteraars altijd op de eerste plaats, zoals het hoort bij een publieke regionale omroep", besluit Dink Binnendijk die bijvoorbeeld ook elke maand in het programma De Peiling aanschuift om vragen te beantwoorden van luisteraars.

op de foto diverse radiopresentatoren:

Piet Bos alias Opera Pietje (Opera Pietje)
Karin Douma (Bijlage)
Arjan Burggraaf (de Ochtend)
Jos Heeremans (Bijlage)
June Hoogcarspel (Verzoekplaten)
Hans van Willigenburg (Hulplijn)
Anne van Egmond (Egmond Binnen)
Leo Driessen (Dubbel Driessen)
Hanneke Groentenman (De Klaaglijn)

Een hartelijke groet van Elles

Elles Paijens @ Radio & Televisie Noord-Holland
PR, Promotie & Communicatie

+31208505050

+31653625010