Politie Amsterdam-Amstelland

Restauranthoudster overvallen / De Kwakel (28/12/07)

Donderdag op vrijdagnacht 27 op 28 december om kwart over twaalf werd een medewerkster van een Mijdrechts restaurant op Het Fort in De Kwakel overvallen. Onder bedreiging van een vuurwapen moest zij een tas met onbekend geldbedrag aan een man afgeven. De politie is op zoek naar getuigen.

Nadat de vrouw uit haar auto stapte werd zij benaderd door man in een joggingpak en een helm op. Hij richtte niet alleen een vuurwapen op haar, maar sloeg haar er ook mee. Daarna moest zij haar tas afgeven. Mogelijk dat de dader dacht dat de medewerkster de dagopbrengst van het restaurant bij zich en haar is gevolgd vanaf haar werk.

Het slachtoffer raakte niet gewond. De overvaller ging er te voet vandoor.

Rechercheurs van bureau Opsporing van District Zuid hebben de zaak in onderzoek.

De politie is op zoek naar getuigen van de overval, maar ook van het mogelijke observeren van het restaurant aan de Dorpsstraat in Mijdrecht. Getuigen kunnen zich melden op het telefoonnummer: 0900-8844.

.

Uitnodiging Nieuwsjaarsbijeenkomst / Elandsgracht 117 (28/12/07)

Hierbij nodig ik u uit voor de traditionele nieuwjaarstoespraak van korpschef Bernard Welten op woensdag 2 januari 2008 om 10 uur.

De hoofdcommissaris kijkt dan terug op de resultaten van 2007, zoals die in het digitale Jaaroverzicht zijn vastgelegd. Ook geeft hij aan welke koers het korps in 2008 gaat varen.

Peter van der Maat Hoofd Communicatie