Stadsdeel Zeeburg

Vuilnisbakken vertellen verhalen

28 december 2007
Vrijdag 21 december, niet alleen de kortste maar ook de koudste dag van dit jaar, is in het eerste stuk van de 2de Atjehstraat een feestje gevierd.

05.jpg (47 Kb)

Wethouders Jan Hoek en Dennis Straat onthulden, samen met kinderen uit de straat, feestelijk beschilderde vuilnisbakken. Bij ieder vuilniseiland werd door een bewoner een verhaal voorgelezen.

Het feestje was niet alleen vanwege de vuilnisbakken, maar voor alles wat een groep bewoners in de straat heeft gedaan.

021.jpg (74 Kb)

Het comité 2de Atjeh is de afgelopen twee jaar druk bezig geweest om de straat leuker te maken. Ze hebben bijvoorbeeld voor extra geveltuinen en fietsenrekken gezorgd en er zijn speeldagen in de straat georganiseerd. Ook hebben ze vier keer de straat een extra schoonmaakbeurt gegeven, samen met de schoonmaakploeg van het stadsdeel. Er is een fotoboek in de maak over bewoners van de straat en een aantal kinderen heeft tekeningen gemaakt over verhalen uit de straat. Die tekeningen zijn door een kunstenaar op de vuilnisbakken in de straat geschilderd. En van de verhalen is een film gemaakt.

038.jpg (51 Kb)

En dan komen er nog vitrinekastjes aan de huizen te hangen waar kinderen en volwassenen leuke dingen in kunnen stoppen die ze aan iedereen willen laten zien, bijvoorbeeld een zwemdiploma of iets moois dat ze gemaakt hebben.

De film en het fotoboek worden in mei 2008 gepresenteerd. Hopelijk hangen de kastjes er dan ook.

Hebt u ook ideeën om uw straat of buurt leuker te maken? Organiseer uw buren en neem contact op met de gebiedscoördinator van het stadsdeel.

041.jpg (45 Kb)