Gemeente Helden

Sport beweegt Heldense Jeugd

Bouwens van der Boijecollege, St. Prisma en gemeente Helden ondertekenen convenant

Op vrijdag 30 november jl. hebben Henk Janssen, voorzitter van de Centrale Directie van het Bouwens van der Boijecollege, directeur Thijs Rutten van Stichting Prisma en wethouder Rinus Janssen het convenant BOS-project ondertekend. Hiermee onderstrepen zij het belang van bewegen en deelname aan sport door de jeugd en jongeren in de gemeente Helden.

V.l.n.r. directeur Henk Janssen van het Bouwens van der Boijecollege, directeur Thijs Rutten van Stichting Prisma en wethouder Rinus Janssen ondertekenen het 4-jarig convenant BOS-project.

Het BOS-project staat voor Buurt Onderwijs Sport, een project om jeugd en jongeren te stimuleren om (meer) te bewegen en te (blijven) sporten. Het convenant BOS-project is een overeenkomst voor vier jaar. In het convenant zijn prestatieafspraken gemaakt over het uitvoeren van diverse projecten. De succesformules Sportexpresse voor het basisonderwijs en Sportexperience voor het BBC worden voorgezet in het BOS-project. Naast de goede samenwerking tussen Stichting Prisma, het Bouwens van der Boijecollege, de gemeente Helden en de Heldense sportverenigingen hebben enthousiaste medewerkers en vrijwilligers ervoor gezorgd dat deze twee formules succesvol zijn. Naast deze twee succesformules zijn er nog projecten die onder andere gericht zijn op het ondersteunen van sportverenigingen, de betrokkenheid van jeugd en jongeren vergroten bij de sportverengingen en projecten voor een gezonde levenstijl. Kortom projecten die allen gericht zijn om de Heldense jeugd te ´bewegen´ om te (blijven) bewegen.

18-12-2007 09:20