Persberichten Lekstroom, 11.30 uur

Utrecht, 28-12-2007

Getuigen van inbraken gezocht

TULL IN T WAAL Bij een woninginbraak aan de Strijpweg op dinsdag 18 december heeft de bewoner een verdachte overlopen. De bewoner hoorde omstreeks 22.30 uur een knal en glasgerinkel, nam poolshoogte en zag een man uit het raam klimmen. De verdachte droeg een donkerblauw bomberjack, met daaronder een grijze sweater met capuchon, een glimmende blauwe trainingsbroek, kleur blauw droeg. Hij vluchtte weg in een witte personenauto (model hatchback) die wegreed in de richting van Nieuwegein. Er werd een computer buit gemaakt.

Op Eerste Kerstdag werd ingebroken in een woning aan de Waalseweg. De bewoners kwamen omstreeks 20.00 uur thuis en ontdekten toen dat er was ingebroken. Er was een kluis met inhoud gestolen.

De politie heeft de zaken in onderzoek en hoopt dat getuigen bellen met 0900-8844. Anoniem kan dat via 0800-7000.

Gewond bij aanrijding

HOUTEN Op de kruising Leedijkerhout Langshout heeft donderdag een aanrijding plaatsgevonden tussen een automobiliste en een bromfietsster. Omstreeks 17.40 uur kreeg de politie de melding van het ongeval. De 43-jarige automobiliste uit Schalkwijk reed over de Langshout en wilde op de kruising linksaf slaan. Ze zag de 16-jarige bromfietsster uit Houten, die over de Leedijkerhout reed en op de kruising met de Langshout rechtdoor wilde, over het hoofd. De bromfietsster is per ambulance met bekken- en rugletsel naar het UMC vervoerd.

Baldadigheid

NIEUWEGEIN Op de Graaf Dirklaan zijn donderdag 27 december twee jongens uit Nieuwegein, van 15 jaar oud, aangehouden voor baldadigheid. Omstreeks 22.15 uur surveilleerde de politie rondom een school aan de Graaf Dirklaan. Agenten hoorden dat er aan een hek werd gerommeld. Een aantal jongens probeerde het hek te openen of te vernielen, maar namen de benen toen ze betrapt werden. Na een korte achtervolgingen konden twee jongens in de kraag worden gevat. Hun ouders werden in kennis gesteld, waarna zij hun zoons van het politiebureau konden komen halen.