Persberichten 28/12 ochtend

Regio, 28-12-2007

Hillegom Aanhouding na mishandeling De politie heeft donderdag 27 december rond 18.40 uur een 36 jarige Hillegommer aangehouden op verdenking van mishandeling van een plaatsgenoot. De verdachte gedroeg zich in een horecagelegenheid op de Hoofdstraat agressief naar de klanten. Hij daagde hun meerdere keren uit om te vechten. De verdachte werd verzocht de zaak te verlaten echter hij bleef terugkomen. Buiten zag hij kans een klant in zijn gezicht te slaan. Andere klanten hebben hierna de man in bedwang gehouden tot de komst van de politie.

Katwijk Poging in brandsteken kerstbomen De politie heeft donderdagavond 27 december twee Katwijkers van 15 jaar aangehouden toen zij vijf kerstbomen in brand wilden steken. Agenten zagen de jongens op de Salomonszegel gehurkt zitten bij de kerstbomen. Bij het zien van de agenten renden de jongens weg, terwijl één van hen ondertussen een aansteker weggooide. De jongens werden snel aangehouden en bekenden dat ze de kerstbomen in brand wilden steken.

Leiden Verkeersongeval Donderdag 27 december even na 17.00 uur vond op de Ketelmeerlaan een aanrijding plaats. Een 21 jarige automobilist uit Leiden verleende geen voorrang aan een 66 jarige plaatsgenote die over het zebrapad liep. De vrouw werd aangereden en met onbekend letsel overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis.

Nieuwkoop Aanhoudingen na poging bedrijfsinbraak De politie heeft vrijdag 28 december even voor 04.00 uur een 35 jarige Gouwenaar en een 32 jarige Amsterdammer aangehouden op verdenking van poging inbraak bij een winkel aan het Kennedyplein. Een getuige belde de politie waarna agenten naar de winkel reden. Agenten zagen twee personen bij het plein lopen. De mannen zetten het plotseling op een lopen de wijk in. Op de Haydenstraat renden allebei een andere richting uit. Agenten zijn de twee te voet achterna gegaan en wisten de verdachten op de Mozartlaan en op de Churchilllaan aan te houden. Bij de winkel was geprobeerd de schuifdeuren open te wrikken.

Nieuwerkerk aan den Ijssel Aanhouding na brandstichting De politie heeft in de nacht van donderdag 27 op vrijdag 28 december een 27 jarige man uit Nieuwerkerk aan den Ijssel in zijn woning aangehouden op verdenking van brandstichting aan een auto op de Prins Alexanderlaan. De brand kon met een brandblusser worden geblust echter de auto liep grote schade op. De politie kwam de verdachte op het spoor door getuigenverklaringen. Aanleiding van de brandstichting is vermoedelijk een conflict tussen de verdachte en een familielid van de eigenaresse van de auto.

Moerkapelle Auto te water Donderdag 27 december even voor 19.00 uur is een 21 jarige automobilist uit Waddinxveen op de Julianastraat met zijn auto te water geraakt. De man reed in de richting van de Nijverheidsstraat toen hij door onbekende oorzaak in de rechter berm kwam. De Waddinxvener verloor hierna de controle over de auto waarna hij in de sloot terechtkwam. De Waddinxvener klaagde over pijn aan zijn nek, schouder en rug. Hij werd overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis.

--- einde berichten ---