Persberichten stad Utrecht, 10.00 uur

Utrecht, 28-12-2007

Bestuurder onder invloed

UTRECHT De politie heeft in de nacht van donderdag 27 op vrijdag 28 december een man aangehouden omdat hij onder invloed achter het stuur zat.

Op de Fentener van Vlissingenkade heeft de politie een 41-jarige man uit Nieuwegein aangehouden. De man was tegen een andere auto aangereden. Ter plaatse moest de man een blaastest afleggen. Hieruit bleek dat hij te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 250 ug/l uit. Met een proces-verbaal en een rijverbod van een uur werd de man weer naar huis gestuurd.

Aangehouden voor te hard rijden

UTRECHT Donderdagavond omstreeks 21.55 uur heeft de politie een man aangehouden die met hoge snelheid over de Rijksweg A 2 reed.

Tijdens de surveillance zagen agenten een auto vertrekken bij een benzinestation aan de Rijksweg A2 ter hoogte van Nieuwegein. De agenten zagen dat de bestuurder zijn snelheid opvoerde en al gauw rond de 160 km/u reed. De achtervolging werd ingezet en de 22-jarige bestuurder uit Eindhoven werd aan de kant gezet. De man had geen identiteitsbewijs op zak en werd meegenomen naar het bureau. Na het betalen van een bekeuring van 800,- kon de Eindhovenaar zijn weg weer vervolgen.

Winkeldieven aangehouden

UTRECHT De politie heeft bij een winkel aan het Boven Clarenburg een 35-jarige man uit Utrecht aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal. Personeel had gezien dat de man zich verdacht gedroeg en uiteindelijk de winkel wilde verlaten zonder af te rekenen. Hij werd aangehouden en aan de inmiddels gewaarschuwde politie overgedragen

UTRECHT Bij een winkel aan de St. Jacobsstraat heeft de politie donderdagmiddag rond 15.20 uur twee vrouwen aangehouden voor het plegen van een diefstal. Het tweetal, 13 en 27 jaar oud uit Nieuwegein, werd door de beveiliging aangehouden nadat zij parfum hadden weggenomen. De dames werden voor verhoor meegenomen naar het bureau.