Politie Amsterdam-Amstelland



Boze bestuurder rijdt in op parkeercontroleur / Eerste Oosterparkstraat (28/12/07)

Op de Eerste Oosterparkstraat is een automobilist donderdag 27 december rond twaalf uur op een parkeercontroleur ingereden. Door weg te springen kon hij het vege lijf redden.

Twee parkeercontroleurs werden bij een discussie over een parkeerbon door een aantal foutparkeerders bespuugd, beledigd en bedreigd.

Kort nadat de partijen uit elkaar waren gegaan, stuurde de laatst bekeurde bestuurder in op een van de controleurs. Achteruitspringend kon hij voorkomen dat hij werd aangereden.

Rechercheurs van wijkteam âs-Gravesandeplein stellen een onderzoek in.

Snelle automobilist rijbewijs kwijt / A10 (28/12/07)

Een 40-jarige Amsterdamse automobilist heeft donderdagochtend zijn rijbewijs moeten inleveren wegens te hard rijden. De man overschreed rond 11.30 uur de snelheidslimiet op de A1 met meer dan 50 kilometer. Agenten constateerden dat de bestuurder op een weg waar 100 kilometer als maximum geldt met een snelheid van 176 werd gereden.

Dronken bestuurder met auto te water / Nassaukade (28/12/07)

Een 30-jarige Amsterdammer is donderdagavond rond 21.30 met zijn auto te water geraakt op de Nassaukade. De man bleek behoorlijk beschonken en onder invloed van drugs. Ambulancemedewerkers en politie troffen hem aan achter het stuur van zijn auto. Hij werd overgebracht naar een ziekenhuis en is onderworpen aan een bloedproef. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.