Openbare bibliotheek Amsterdam


Kindervoorstelling De Reuzenkrokodil

20 dec 2007 - 11:49
Reuzenkrokodil_Quentin_Blake
Kom ook naar de muzikale voorstelling De Reuzenkrokodil (naar het boek van Roald Dahl). Op vrijdag 28, zaterdag 29 of zondag 30 december om 15.00 uur in het Theater van 't Woord in de Centrale Bibliotheek.

Vrijdag 28 , zaterdag 29 of zondag 30 december, 15.00 uur Theater van 't woord, Centrale Bibliotheek

De Reuzenkrokodil

Voor kinderen vanaf 4 jaar.

Kinderen in bed, een kopje thee en een krantje: vader René Groothof heeft eindelijk rust. Maar zijn tien kindertjes, gespeeld door het Orkest Max Tak, zijn nog lang niet van plan om te gaan slapen, ze willen een verhaaltje! Het verhaal van de Reuzenkrokodil! En dus verandert de goeiige vader in een heuse krokodil. En de Reuzenkrokodil heeft voor zijn middageten zin om een lekker mals jongetje op te peuzelen. Gelukkig steken de andere bewoners van het oerwoud daar een stokje voor. Zij zorgen dat de slimme streken van de krokodil mislukken. `De Reuzenkrokodil' is een muzikale voorstelling voor iedereen vanaf 4 jaar.

In `De Reuzenkrokodil' nemen René Groothof en het tienkoppige orkest het publiek mee naar het oerwoud. De voorstelling zit vol vrolijke muziek en grappige liedjes met teksten van Ivo de Wijs. Het orkest Max Tak speelt de tien kinderen (`liggend' in bed onder een rechtopstaande deken), maar ook de dieren in het oerwoud. Met hun instrumenten maken ze grappige, maar ook spannende geluiden. Met fantasievolle hulpmiddelen (o.a. een grote slang om een olifant uit te beelden) en effecten creëren zij allerhande dieren. Het spel en de zang van René Groothof zijn prachtig. Hij speelt zowel de vader als de gemene krokodil en doet dit met verve. Als krokodil zit hij vol stiekeme en geheime plannetjes, als vader wil hij alleen maar rust van zijn lieve maar veeleisende tien kinderen.

Toegang: EUR 7,50. Met OBA-pas of Stadspas: EUR 5,00 Reserveren: klantenservice@oba.nl of 020-5230801