RTL Group

Esmee Denters en Paul Potts te gast bij 'Oprah Winfrey Show' bij RTL 8

Nederlands zangtalent te gast bij Amerikaanse talkshowkoningin

Voor de achttienjarige pannenkoekenserveerster Esmée Denters uit Oosterbeek is 2007 een bijzonder jaar geweest. In de aflevering van de Oprah Winfrey Show, vrijdag 28 december te zien bij RTL 8, is te zien hoe zij werd ontdekt via You Tube. Esmée plaatste haar filmpjes, waarop ze vanuit haar slaapkamer liedjes zong, op de website van You Tube. Het duurde niet lang voordat haar filmpjes een ware hype werden in Nederland. De internationale site blijkt een ware kweekvijver voor talent, want niemand minder dan superster Justin Timberlake heeft Esmée inmiddels een platencontract aangeboden.

Oprah besteedt in de aflevering 'Esmée Denters, Paul Potts en andere You Tube-sterren' aandacht aan de populaire website You Tube, waar videofilmpjes kunnen worden gedeeld met de hele wereld. De twee oprichters van de website zijn te gast in de studio, en ook een hele reeks aan inmiddels echte You Tube-sterren passeert de revue.

Esmée zingt bij Oprah haar vertolking van Otis Reddings Sittin At The Dock Of The Bay, het eerste liedje dat ze op de site plaatste. Daarnaast vertelt ze aan de Amerikaanse talkshowkoningin dat ze voorlopig nog wel even blijft dromen, aangezien al haar dromen lijken uit te komen.

Ook te gast in deze aflevering is de Britse Paul Potts, wiens auditie in 'Britain's Got Talent' via You Tube de wereld overging. De voormalige telefoonverkoper ontroerde miljoenen mensen met zijn operavertolking. Ook hij laat zien dat hij een waar talent is, zoals ook te zien is in het exclusieve Miniconcert Paul Potts, dat de operazanger deze week geeft in Amsterdam, dat eveneens op vrijdag 28 december te zien is bij RTL 8.

Uitzendingen:
Oprah Winfrey Show: RTL 8, vrijdag 28 december, tussen 17:30 en 18:20 uur; nogmaals te zien bij RTL 4, maandag 31 december, tussen 15:40 en 16:35 uur.
Miniconcert Paul Potts: RTL 8, vrijdag 28 december, tussen 23.00 en 23.30 uur; nogmaals te zien bij RTL 8 op maandag 31 december tussen
01:15 en 01:45 uur.

---

Noot aan de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Yvonne Bos, RTL Nederland Communicatie via tel. 035 - 6718938 of yvonne.bos@rtl.nl.