Vion Food Group

Son en Breugel, 27 december 2007

Verdieping en verbreding marktpositie in Engeland

VION neemt meerderheidsaandeel in J&J Tranfield

Foodconcern VION neemt een meerderheidsaandeel in het Engelse voedingsmiddelenbedrijf J&J Tranfield. Hierover hebben beide partijen overeenstemming bereikt. J&J Tranfield is gespecialiseerd in de productie van worst en pizza's voor de Engelse retail- en food servicemarkt. Het bedrijf realiseert een omzet van ca. EUR 175 miljoen. De deelname in J&J Tranfield sluit aan op de foodstrategie van VION en het belang dat VION hecht aan de Engelse markt.

Engeland is voor VION een belangrijke markt, op dit moment vooral voor bacon en vers vlees richting retail. De conveniencemarkt in Engeland is sterk in ontwikkeling. Daarbij groeit de behoefte aan leveranciers die in een ruim assortiment gemaksvoeding kunnen voorzien. Met de deelname in J&J Tranfield is VION in staat een nog attractiever assortiment voedingsmiddelen voor de Engelse retail- en food servicemarkt aan te bieden.

Samenwerken
Beide partijen gaan samenwerken op het gebied van productie, innovatie, logistiek en verkoop. Deze samenwerking verbetert de positie van VION op de Engelse markt. Het huidige management van J&J Tranfield blijft verbonden aan het bedrijf en verantwoordelijk voor de operationele aansturing.

VION N.V.
VION N.V. is een internationaal opererend foodconcern dat hoogwaardige voedingsmiddelen en ingrediënten maakt voor mens en dier. Het concern bestaat uit drie internationaal opererende divisies Ingredients, Fresh Meat en Convenience. VION realiseert een omzet van ruim EUR 7,4 miljard en biedt wereldwijd werkgelegenheid aan 15.150 medewerkers. Het hoofdkantoor van VION staat in Son en Breugel.

J&J Tranfield
J&J Tranfield is een Engels bedrijf dat is gespecialiseerd in de productie van worst en pizza's voor de Engelse retail- en food servicemarkt. Het bedrijf heeft een belangrijke positie in deze segmenten. De onderneming heeft 7 productielocaties in Engeland. De afzet vindt primair plaats in Engeland. De omzet bedraagt ca. EUR 175 miljoen en bij het bedrijf werken 1.400 medewerkers.