Ingezonden persbericht


Persbericht, 27 december 2007 2007/28

Zuiderzeemuseum ontvangt 250.000ste bezoeker

Met de familie Meppelink uit Lelystad heeft het Zuiderzeemuseum op 27 december 2007 zijn 250.000ste bezoeker ontvangen. De familie ontving uit handen van adjunct-directeur P. Harms een jaarlidmaatschap van de Vrienden van het Zuiderzeemuseum, bloemen en een fles Viktor & Rolf champagne. Het bereikte aantal van 250.000 betekent een aanzienlijke stijging van 30.000 bezoekers ten opzichte van 2006.

Met een gevarieerd aanbod van tentoonstellingen, nieuwe aanwinsten én de ijsbaan vormt het Zuiderzeemuseum een ideaal dagje uit. De videokunsttentoonstelling 2MOVE migratie+video is verlengd tot 11 februari. De expositie De Walvis met prachtige natuurfilms en een speciaal kinderprogramma is te zien tot eind maart. In Hollandse Nieuwe zijn de recente aanwinsten van het museum te bezichtigen: zeven couturestuks van het Nederlandse ontwerpersduo Viktor & Rolf en foto's met gezichten op het IJsselmeer van François Hendrickx.

De sfeervolle ijsbaan mét koek & zopie maakt schaatsen in de kerstvakantie mogelijk. De ideale baan om het schaatsen te proberen. Stoelen ter ondersteuning zijn aanwezig en de schaatsen zijn voor slechts één euro te huur. Voor de echte helden liggen de Friese doorlopers klaar.

Noot voor de redactie,