Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg 27/12

TILBURG, 27 december 2007

Politie arresteert zes centrumbezoekers

TILBURG Agenten die belast waren met het houden van toezicht in het centrumgebied van Tilburg hebben vannacht in totaal zes aanhoudingen verricht. Het merendeel van de verdachten verkeerde onder invloed van alcohol. Naast de arrestaties beteugelen agenten enkele kleine opstootjes onder andere bij een eetgelegenheid in de Juliana van Stolbergstraat. Daar kregen twee klanten het met elkaar aan de stok omdat beiden dezelfde kaassouflé wilde nuttigen. Zes centrumbezoekers werden op de bon geslingerd voor onder andere wildplassen en baldadigheid.

Even na 04.00 uur hebben agenten op het Piusplein een 25-jarige Rotterdammer aangehouden. De man belemmerde agenten op het fietspad de doorgang. Na een waarschuwing vond hij het nodig de agenten te beledigen.

Op het Piusplein hebben agenten tegen 02.00 uur een 49-jarige inwoner uit Riel aangehouden voor het niet voldoen aan bevel of vordering. De man werd uit een horecagelegenheid gezet omdat hij zijn genuttigde drankjes niet wilde betalen. Buiten bleef hij zich vervelend gedragen waardoor wanordelijkheden dreigden te ontstaan. Agenten vorderden hem vervolgens te vertrekken waaraan hij niet voldeed. Hierop werd hij aangehouden. Een bekende van hem, een 42-jarige inwoner uit Alphen was het niet eens met de aanhouding en belemmerde de politie in haar werk. Na hem meerdere keren gevraagd te hebben te vertrekken voldeed hij daar niet aan. Ook hij mocht mee naar het bureau.

Op dezelfde locatie hebben agenten even na 03.30 uur een 26-jarige inwoner uit Oosterhout aangehouden. De man was bij een horecagelegenheid de deur gewezen. Buiten schold hij medewerkers van het etablissement uit, gedroeg zich opstandig en zocht de confrontatie met het personeel op. Ook toen agenten hem over zijn gedrag aanspraken bleef de man zich opstandig gedragen. Na diverse vorderingen weigerde de man te vertrekken waarop hij werd aangehouden.

Een 20-jarige man uit Kaatsheuvel werd op het Piusplein even na 03.00 uur aangehouden voor het niet voldoen aan bevel of vordering. De man werd na een vechtpartij een horecagelegenheid uitgezet. Buiten bleef zijn gedrag opstandig waarop de politie hem meerdere keren vorderde te vetrekken. In eerste instantie voldeed hij aan de vordering. Echter korte tijd later kwam hij terug waarop hij werd aangehouden.

In de Stadhuisstraat heeft de politie vanmorgen tegen 04.00 uur een 24-jarige Tilburger aangehouden. De man gedroeg zich buiten op de openbare weg, nadat hem de deur gewezen was in een horecazaak, agressief. Gewaarschuwde agenten spraken hem aan en vroegen hem te vertrekken. Hieraan voldeed hij niet.

Politie haalt dronken automobilist van de weg

TILBURG De politie heeft vanmorgen rond de klok van 02.00 uur op de Edisonlaan een 25-jarige Tilburgse automobilist aangehouden voor het rijden onder invloed. Agenten zagen tijdens de surveillance de man rijden over de ringbaan Oost in de richting van de Ringbaan Zuid. De automobilist viel op omdat hij beide rijstroken nodig had. Al slingerend volde hij de rijrichting. Op de Ringbaan zuid lukte het de agenten de man te laten stoppen. Op het bureau wees de ademtest uit dat hij 580 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Auteur: Desiree Brabers