Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten donderdag 27 december 2007

Zaanstreek-Waterland, 27-12-2007 o Met: politie zoekt getuigen mishandeling en auto uit de bocht

Drankrijder blijkt gezocht
Zaandam, woensdag 26 december 2007, 17.47 uur
De politie heeft een 42-jarige Amsterdammer aangehouden wegens het rijden onder invloed. Surveillerende agenten zagen op de Prins Bernhardweg een auto over de rijbaan slingeren. Zij hielden de bestuurder aan voor een blaastest. De man, die in eerste instantie een valse naam opgaf, had ruim drie maal zoveel gedronken als wettelijk toegestaan. Hij bleek bovendien door de politie gezocht te worden omdat hij nog een celstraf van enkele weken had openstaan. De verdachte is overgedragen aan de politie Amsterdam-Amstelland.

Politie zoekt getuigen mishandeling
Volendam, woensdag 26 december 2007, 20.43 uur
De politie heeft op de Brugstraat in Volendam een 38-jarige man uit Middelie aangehouden. De man wordt ervan verdacht een 27-jarige Braziliaanse vrouw te hebben mishandeld. De vrouw was met een vriendin en de verdachte op stap. In een café ontstond onenigheid tussen de drie betrokkenen, die zich buiten op straat voortzette. De man zou het slachtoffer dusdanig geschopt en geslagen hebben dat zij tijdelijk buiten bewustzijn raakte. Omstanders alarmeerden de politie. Het slachtoffer werd door ambulancepersoneel onderzocht; zij bleek geen ernstige verwondingen te hebben opgelopen. De verdachte werd even verderop door de politie aangehouden en ingesloten voor verhoor. De politie onderzoekt de zaak en verzoekt getuigen contact op te nemen via 0900-8844 (lokaal tarief).

Kerstboom ten val
Volendam, donderdag 27 december 2007, 01.40 uur
De politie heeft een 22-jarige Volendammer aangehouden wegens vernieling en baldadigheid. De man zou samen met een paar vrienden de bevestigingskabels van een vijf meter hoge kerstboom hebben doorgeknipt. De kerstboom, die voor een café aan de Dril stond, kwam hierdoor ten val tegen de pui. De schade bleef beperkt tot de boom en de kerstverlichting. De verdachte is na verhoor met een proces-verbaal heengezonden.

Auto uit de bocht
Zaandam, donderdag 27 december 2007, 05.03 uur
Een 22-jarige Amsterdammer is vannacht op de Coentunnelweg (A8) met zijn auto uit de bocht gevlogen. De man kwam vanuit de richting Amsterdam gereden. In de bocht van de afrit Zaandam-Zuid verloor hij de macht over het stuur, waardoor hij links van de rijbaan tegen meerdere bermpaaltjes en een lantaarnpaal botste en in de middenberm tot stilstand kwam. De auto is zwaar beschadigd afgevoerd. De bestuurder bleef ongedeerd, maar kon wel zijn rijbewijs inleveren. Op het politiebureau bleek namelijk dat hij drie keer zoveel had gedronken als voor hem - als beginnend bestuurder - is toegestaan.

Gezocht: getuige met hond
Zaandam
Op vrijdagmorgen 14 december 2007 is rond 11.30 uur in het Darwinpark een 23-jarige man beroofd. De man liep vanaf Poelenburg richting De Weer. Ter hoogte van het speeltuintje, nog vóór het voetbalveldje, werd hij klem gereden door twee mannen op een brommer. Een van hen stompte hem en trok de portemonnee uit zijn jaszak. De daders zijn samen op de brommer, een donkerblauwe Vespa zonder kentekenplaat, richting De Weer weggereden. Het gaat om twee negroïde mannen, tussen de 1.85 en 1.90 meter lang. Beiden waren geheel in het zwart gekleed. De bestuurder had een bruine bontkraag aan zijn jas. De mannen spraken Engels met elkaar. De politie komt graag in contact met getuigen via 0900-8844. In het bijzonder zou zij willen spreken met een man van middelbare leeftijd die op genoemd tijdstip aan de overkant van het veld zijn witbruine hond, vermoedelijk een Jack Russel terriër, uitliet.