Gemeente Deventer

Vuurwerkactie - opgeruimd beginnen

Vuurwerk is mooi en spannend en het hoort bij oud en nieuw. Maar de rommel die er van komt geeft de buurt, soms maanden later nog, een verwaarloosde indruk.

Daarom gaan we opgeruimd beginnen!Van maandag 1 t/m vrijdag 5 januari kunnen inwoners van de gemeente Deventer weer meedoen aan de jaarlijkse vuurwerkrestenactie van de Deventer Schoon Familie: `Opgeruimd beginnen'.

Boy Blindganger is het familielid waar het bij deze actie om draait. Nieuw dit jaar is de container bij de Milieucentrum de Ulebelt aan de Maatmansweg waar bewoners ALLEEN OP NIEUWJAARSDAG tussen 10.00 en 16.00 uur hun vuurwerkresten kunnen inleveren.

Uiteraard krijgen alle deelnemende bewoners een lekker pak nieuwjaarskoekjes. Bij de Ulebelt mogen kinderen bovendien grabbelen in de speciale grabbelton. Op 27 t/m 30 december zendt DTV een programma uit over de vuurwerkactie.

Veiligheid staat voorop bij deze schoonmaakactie. Tussen de vuurwerkresten
liggen vaak zogenaamde blindgangers, vuurwerk dat niet ontploft is en geen goede
lont meer heeft. Door de troep op te ruimen voorkomen we ongelukken onder de
experimenterende jeugd.

Met deze simpele veegactie zijn we al gauw in staat om een handvol vingers en wat ogen te redden. Bovendien willen we het nieuwe jaar
beginnen met schone straten.

Meedoen is eenvoudig:

1. Veeg een flinke hoop vuurwerkresten bijeen, minimaal één grote vuilniszak
stampvol.

2. Bel Boy Blindganger; dinsdag 1 januari tussen 10.00 en 14.00 uur, we proberen het dan dezelfde dag op te halen. Of woensdag 2 januari t/m vrijdag 4 januari tussen 9 en 16 uur. `s Morgens bellen is `s middags ophalen. ´s Middagsbellen is de volgende dag ophalen. Tel: 0570 - 622210.

3. Of breng het vuurwerkrestenafval tussen 10.00en 16.00 uur naar Milieucentrum de Ulebelt, op deze locatie staat een container voor het afval.

4. Ontvang de beste wensen voor het nieuwe jaar en als blijk van waardering
voor je inzet, een smakelijke attentie!

5. Leden van de Deventer Schoon Familie krijgen voor een flinke hoop vuurwerkresten bovendien 2 Cambi's. Met deze speciale munten kun je in de DSF-Shop mooie en nuttige spullen kopen.

`Opgeruimd beginnen' is een actie van buurtbeheerbedrijf Cambio, met steun van de gemeente Deventer en Circulus.

Publicatiedatum: 27-12-2007
Cartoon van Boy Blindganger

© 2004 Gemeente Deventer Laatste wijziging donderdag 27 december 2007