Politie Zuid-Holland-Zuid

27/12 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 27-12-2007 o persberichten district I

BRANDJE GESTICHT
DORDRECHT De politie heeft op woensdagavond 26 december drie jongens van 13 en 15(2) jaar uit Dordrecht aangehouden op de Mijlweg. Ze worden verdacht van brandstichting onder een viaduct nabij de Glazenstraat. Het brandje had tot gevolg dat er hevige rookontwikkeling ontstond waarbij het zicht op de rijbaan werd belemmerd. De knapen renden na het incidentje weg. Ze werden door de politie in de kraag gevat. De drie bekenden wat vuurwerk afgestoken te hebben. Ze hadden de hevige rook alleen niet verwacht. De drie werden meegenomen naar het politiebureau waar hun ouders in kennis werden gesteld. De brandweer bluste het vuur. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

LEKKE UITLAAT
HENDRIK-IDO-AMBACHT In de Kerkstraat heeft woensdagavond 26 december een auto in brand gestaan. De 22-jarige eigenaar had te kampen met een lekke uitlaat. Om het lekken tegen te gaan had hij er een stuk doek omheen gedraaid. Deze had echter vlam gevat tijdens het rijden. De bestuurder doofde de brand zelf. De brandweer checkte alles nadien. De auto is voorlopig niet meer bruikbaar aangezien de remleidingen zijn aangetast door het vuur.

TAXICHAUFFEUSE MISHANDELD
DORDRECHT De politie heeft op woensdagavond 26 december een 22-jarige vrouw uit Zwijndrecht aangehouden bij het busstation gelegen naast het station in Dordrecht. De vrouw wordt verdacht van mishandeling van een taxichauffeuse (48). Wegens gebruik aan ruimte in de taxibus moest de buschauffeuse nee zeggen tegen twee vrouwen met drie kinderen die mee wilden rijden. De twee vrouwen reageerden op deze boodschap agressief. Ze scholden de taxichauffeuse uit waarop die de twee verzocht de bus te verlaten. Daarop ontstond er geduw en getrek en zou de chauffeuse in haar gezicht zijn geslagen en zou haar kleding kapot getrokken zijn. Het slachtoffer schakelde de politie in die een van de verdachten direct aanhield bij het busstation. De politie onderzoekt de zaak. De taxichauffeuse hield lichte verwondingen in haar hals en in haar gezicht aan de mishandeling over.

ZOGENOEMDE CROFTYBOMMEN ONSCHADELIJK GEMAAKT
HENDRIK-IDO-AMBACHT Op het Louwersplein zijn woensdagmiddag 26 december omstreeks 15.25 uur twee zogenoemde Croftybommen ontdekt. Een zeer alerte passant merkte een van de flessen die op straat lag, op. De fles was nog niet ontploft. De brandweer werd ingeschakeld die de fles lek prikte met als goed gevolg dat er van ontploffingsgevaar geen sprake meer was. In de omgeving werd in een prullenbak een tweede fles ontdekt met daarin hetzelfde mengsel. Ook deze fles werd onschadelijk gemaakt door deze lek te prikken. Er raakte niemand gewond. Beide flessen zijn door de brandweer vernietigd. De politie stelt een onderzoek in naar wie de flessen met het chemische mengsel waaronder gootsteenontstopper heeft gefabriceerd.
Mogelijk hebben mensen woensdagmiddag 26 december verdachte personen gezien op het Louwersplein. Getuigen en/of anderen die meer weten van dit incident worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief). Heeft u informatie voor de politie maar blijft u liever anoniem, bel dan met Meld Misdaad Anoniem, tel: 0800-7000 (gratis)

RIJBEWIJS INGEVORDERD
HENDRIK-IDO-AMBACHT Een 30-jarige man uit Zwijndrecht is in de vroege morgen van donderdag 27 december aangehouden op de Bolster. Surveillerende agenten voerden een routinecontrole uit bij de automobilist. Vanwege het vermoeden van alcoholgebruik lieten ze hem blazen. Het bleek dat de man teveel alcohol had genuttigd. Hij blies
1,1 promille. De man een beginnend bestuurder moest zijn rijbewijs, dat hij net vier maanden heeft, inleveren. Dit vanwege het feit dat de alcoholgrens voor een beginnend bestuurder op 0,2 promille ligt.